Ældste golfklub i Skandinavien

KGK er ikke alene Danmarks ældste, men også Skandinaviens ældste golfklub stiftet i 1898. De første par år spillede man på Lammefælleden, der lå tæt på Vibenshus runddel i København. Spillerne gravede selv hullerne om morgenen og dækkede dem til igen om aftenen. Men hurtigt fik klubben mulighed for at leje et område sydvest for Eremitageslottet, hvor der i 1899 blev anlagt 9 huller, vis a vis den daværende galopbane. I 1928 blev den nuværende 18 hullers bane indviet og trods banearbejdet i 2009 har 16 af hullerne har stadig stort set samme forløb som dengang.

Klubben er meget velorganiseret med mange aktiviteter for både bredde, elite (fem divisionshold) og juniorer (125 juniorer). ”Klubber i klubben” spiller en vigtig rolle for klublivet og giver alle medlemmer mulighed for at være en del af et socialt fællesskab ved siden/som en del af golfen.

klubben.jpg