Skip to content

BESTYRELSE OG KOMITEER

Formanden har ordet

Nyt fra bestyrelsen.

27. marts 2023

Dit andet hjem

Lad os bare slå det fast: Det er ikke en selvfølge, at en forening, drevet af frivillige, finansieret af medlemmerne, placeret midt i en fredet park, prisgivet vejr, vind og 2000 græssende, legesyge hjorte, kan nå sit 125-års jubilæum. Men det har vi gjort i KGK, og vi er ovenikøbet i topform. Derfor er vi glade og stolte over at kunne invitere hver eneste af vores medlemmer til at være med til at fejre KGK i en uge i august.

Fejringen er for alle. Der vil være turneringer af næsten enhver art. For dem, der vil tidligt op, for dem, der kun vil spille med damer, herrer eller kun med unge, eller kun med egen makker, kun med gamle køller, kun med nybegyndere eller slet ikke vil spille på banen, men gerne putte. Og alt sammen selvfølgelig ledsaget af fantastiske præmier og masser af god mad.

For vi vil så gerne, at I tager del i festen, også selvom vi godt ved, at fællesskabet er under forandring.

Og heri ligger en pointe. For vi kan ikke læne os tilbage og nyde, hvad vi har opnået, vi må holde fokus på, hvordan vi overlever de næste 125 år med vores sjæl i behold.

Her du føler dig hjemme

Hvordan gør vi KGK til dit andet hjem, sådan som det har været for børn og voksne i generationer, når KGK ligger så meget i generne, at uanset hvornår i livet, du vender tilbage, så er det her, du føler dig hjemme? For vi må se i øjnene, at vi er blevet mindre fælles som klub, og mere finder fællesskaber i dem, vi kender. Den tendens vil kun blive tydeligere i fremtiden, ”mig” frem for ”os”.

Skal foreningen overleve, er det derfor så vigtigt, vi husker at hilse på hinanden og at vi respekterer hinanden på banen. At vi bruger restauranten, der nu får flere ”rum i rummet” og at vores turneringer bliver mere målrettet dem, der har lyst til at spille mod og med hinanden. På samme måde holder vi fast i boldrendetiderne, fordi vi både får en smidig afvikling, liv omkring de fine nye træningsfaciliter og tid til at hilse, før vi farer ud på 1.tee.

Banen skal være endnu bedre

Engang var det højeste handicap lig med 36 slag, og helst gik man ikke ud på banen, før svinget var lært. Men skal vi holde medlemstallet, må vi vænne os til, at nogle spillere vil slå det første slag fra markeringerne langt ude på fairway, hvis det er det, der giver golfglæde.

Der er ingen tvivl om, at banen er helt unik i de fantastiske omgivelser. Men det er golfspillet, der er i centrum. Både medlemmer og gæster forventer en bane i topform, selvom den skal kunne holde til meget, både fra dyr og mennesker. Vi har i snart mange år sukket efter tætte fairways og greens områder og ensartede og jævne greens. Det arbejder vi fortsat hårdt på og har hentet flere dygtige folk ind. Resultaterne er synlige.

En mere kontant udfordring, vi ser i fremtiden, er klimaforandringerne, med risikoen for både tørke og for meget vand og krav om nedbringelse af CO2. Derfor lægger vi planer for både nyt vandingsanlæg og jordvarme i driving range, om myndighederne vil give os lov.

I det hele taget tager vi hele tiden bestik af, hvad vi ser komme. Vi spiller mere i de milde vintre, men da græsset ikke gror igen før til foråret, må vi acceptere måtterne. Vi bruger al den nye teknologi, vi kan se, giver mening, vi indkøber nye maskiner, vi når jer på de sociale medier, tilbyder baneguide på App’en og har åbnet for spil på Trackman i øvelokalet.

Vi må flytte os

Så fremtiden er her allerede, og alt det, vi kan sukke efter, når vi læser om ”de gode gamle dage” er ikke noget, bestyrelsen har afskaffet. Det er simpelthen resultatet af, at medlemmer kommer og går og den, der ikke flytter sig, går baglæns. Men samtidig må vi holde fast i det, der gør KGK til noget helt særligt, vores andet hjem.

Mens golfspillerne bliver ældre og ældre og fortsætter en aktiv tilværelse, så kan vi glæde os over, at KGK har en af Danmarks største juniorafdelinger. Det er her, vores fremtid ligger. Det er her, talenter gror, og det er også her, frøet til den livslange kærlighed bliver lagt.

En kærlighed, der ikke kun gælder golfspillet, men er en kærlighed gennem 125 år til Københavns Golf Klub. Den kærlighed, der gør, at vi eksisterer endnu og vil gøre det de næste 125 år.

Tillykke. Må I alle få et fantastisk golfjubilæumsår.

Birgitte Henrichsen
Formand

Københavns golf klub kronhjort

Bestyrelsen

Forretningsorden for bestyrelsen kan findes her.

Hvis du har et spørgsmål til Bestyrelsen, eller ønsker Bestyrelsens kommentar på et emne så skriv til os.

Kontakt Bestyrelsen


  Se privatlivspolitik.


  BIRGITTE HENRICHSEN
  Formand

  CHRISTIAN ROSENSTAND
  Næstformand

  INA AGERBÆK
  Honorær sekretær

  JENS PETER SØRENSEN
  Kasserer

  JACOB G. SCHOU
  Medlem

  PETER LAURITZEN
  Medlem

  BENT ALLAN HANSEN
  Medlem

  Komitéer

  Turnerings- og Handicapkomité

  Ina Agerbæk, formand

  Anette Harmsen

  Lars Henrichsen

  Peter Hoverby

  Jette Vinter

  Peter Lauritzen

  Banekomitéen

  Peter Hoverby, formand

  Christian Rosenstand

  Ina Agerbæk

  Kim Lindberg-Levin

  Peter Lauritzen

  Martin Nilsson (tilknyttet)

  Introkomiteen

  Jannie Becker Steffen, formand

  Birgit Peitersen

  Jan Becker Hansen

  Tommy G. Petersen

  Kristin Strøm

  Betty Holm(tilknyttet)

  Klas Olsson (tilknyttet)

  Anne-Mette Bendix Majgaard (tilknyttet)

  Juniorkomitéen

  Jens Peter Sørensen, Formand

  Liselotte Becker Frederiksen

  Kenneth Kromann

  Yvette Roepstroff

  Frederik Arnesen

  Steffen Joachim Von Holstein

  Henrik Hove Andersen (tilknyttet)

  Lisbeth Brünnich (tilknyttet)

  Oskar Almlund (tilknyttet)

  Elitekomitéen

  Ina Agerbæk

  Jan Fabricius-Bjerre

  Mathias Lorentzen

  Jacob Gammelgaard Schou

  Oskar Almlund (tilknyttet)

  Klas Olsson (tilknyttet)

  Old Boys

  Tommy G. Petersen, Formand

  Poul H.W.Birch

  Niels Walløe, Kasserer

  Erik Hamre, 9-huller

  Tirsdagsklubben

  Annette Suhr, Formand

  Anne Grene, Kasserer

  Birgit Peitersen

  Anita Näsberg

  Eva Stack

  Else Bjerg-Pedersen

  Anette Brock

  Ordens- og etiketteudvalg

  Jakob S. Arrevad

  Tuula Undall

  Hus- og restaurationskomiteen

  Nina Kai Nielsen, formand

  Søren Juhl Hansen

  Bent Allan Hansen

  Anette Harmsen

  Martin Nilsson (tilknyttet)

  Christian Tage Hansen (tilknyttet)

  Sponsorkomite

  Christian Tage Hansen (tilknyttet)
  cth@kgkgolf.dk
  T: 24527300

  Kommunikationskomite

  Birgitte Henrichsen, formand

  Annette Suhr

  Christian Tage Hansen (tilknyttet)

  Det, vi er. Dem, vi er.

  Vi er Skandinaviens første golfklub placeret på den unikke og historiske Eremitageslette. Medlem eller gæst er banen en oplevelse for alle, giver større golfglæde og holder dig i bedre form, for i Dyrehaven kan vi spille hele året. Skønt tæt på storbyen, alligevel fri for støj i det fredede område. Nyd udsigten fra terrassen ud over Eremitagen og oplev golfhistorien i Skandinaviens første golfklub, sammen med familie og venner.

  Banen er designet til det brede handicapniveau, hvor det spillestrategiske er vægtet lige så højt som det æstetiske. Den vil udfordre dig på dig på det niveau, dit golfspil befinder sig og samtidig give en fantastisk naturoplevelse på alle årstider.

  Mødet med golfspillet kan blive en livslang kærlighed, balsam for sjælen, give dig et godt helbred og udvide dit sociale netværk, fordi alle kan spille mod alle. Golf kan spilles hele livet, der er en behagelig stemning i klubben, og der bliver skabt venskaber, når du efter spil og træning hygger på 19.huls terrasse.

  Det er sjovt at begynde og med den hjælpsomhed man modtager fra medlemmer, trænere og sekretariat er du hurtigt godt i gang.

  For nye medlemmer skaber KGK glæde og netværk. Du føler dig velkommen fra Dag 1, omgivet af venlighed og glade mennesker.