Skip to content

Elitedamer Danmarksturneringen 5.5 & 6.5.

2. division damer øst, pulje 2 – Værløse mod KGK

 Klokken 7.00 lørdag morgen mødtes dameholdet i Værløse Golfklub. Holdet bestod af Marie-Louise Pind, Karin Jürgensen, Tina Havmøller, Anna Eriksen og Elisabeth Sørensen.

I det smukke vejr – sol fra en skyfri himmel og en temperatur der nåede 23 grader – skulle klubben bedste damer spille mod Værløses ditto.

Vi var gæster på en meget velholdt bane i et let bakket terræn, med kuperede og relativt små greens samt med vand på mange af hullerne.

Det skulle vise sig, at det blev på greens matcherne generelt blev afgjort. De skrånende og eller bakkede greens gav en stor hjemmefordel for de spillere der har deres ”daglige gang” på denne bane.

Marie-Louise og Anna vandt deres foursome sikkert 2-0 uden at have haft problemer undervejs. Det var første gang de to spillere spillede foursome sammen, men bestemt ikke sidste. Kemien mellem dem var super, og de supplerede hinanden på bedste vis. 1. singlen, som blev spillet af Karin, blev dagens mest intense, spændende og jævnbyrdige opgør. Hvis Karin kunne havde puttet 1 cm længere på hul 17 var hendes bold gået i koppen og ville have udlignet matchen før sidste hul skulle spilles. Men sådan blev det desværre ikke. Karin forsøgte på 18. hul at hente et uafgjort resultat hjem, men forgæves. 2-0 i Værløses favør blev slutresultatet i denne duel.

Tina, som spillede 2. single, mødte en modspiller der på dagen havde en brand varm putter og som formåede at vinde matchen på greenen. Ret beset var Tina bedst fra tee til green, men møder man en modstander, der lægger alle bolde i koppen inden for 2 meter, er det en vanskeligt kamp at vinde, og Tina måtte erkende nederlaget på 5-3.

Elisabeth, en voldsom langtslående junior med stort potentiale var tildelt 3. singlen, mødte en spiller med det halve i handicap end hende selv. Værløse spilleren regnede det som en ekspeditionssag at lammetæve Elisabet, men der var gjort regning uden vært. Elisabeth lod sig ikke kue, spillede sit bedste og pressede sin modstander overalt på banen. Men overmagten for var stor, så på 16. hul lukkede Værløse spilleren kampen med resultatet 3-2.

Et tabt resultat kan man aldrig være tilfreds med, men damerne spille solidt og der var ikke så stor forskel på de to hold som resultatet måske kunne indikere.

2. division damer øst, pulje 2 – Ledreborg mod KGK

 Starttid kl 10.20 i Ledreborg Golfklub var ren luksus. Og vejret var stadig strålende, så damerne ankom i fint humør og klar til at tage revanche fra det noget ærgerlige nederlag om lørdagen mod Værløse.

Ledreborg er en bane, hvor der er oceaner af plads- og afstand mellem hullerne, så damerne fik sig noget af en spassere tur.

Foursomen var som om lørdagen tildelt Marie-Louise Pind og Anna Eriksen. Igen leverede de varen med en sikker sejr på 4-3.

Karin Jurgensen var arbejdsramt, så 1. singlen blev derfor spillet af Tina Havmøller. Og det blev en sand gyser – og super underholdende at følge.

Da Tina slog ud på 18. hul, et par 5 hul, var hun en oppe. Efter Tinas 3 slag på dette hul lå hendes bold over koppen til et vanskeligt put, mens Ledreborg spilleren havde et put op af bakke i samme længe som Tinas, men lettere at eksekvere. Med følt hånd fik Tina sin bold til at stoppe 5 cm fra hullet og fik sin par, men modstanderen måtte 3-putte. Sejren blev således på 2-0 til Tina.

Louise Helmbæk spillede 2. single og kæmpede sit bedste, men Tanja Lewis fra Ledreborg er en rutineret turneringsspiller og lavede ingen fejl på dagen. Louise måtte derfor bøje nakken og indkassere sit nederlag på 4-3.

3 singlen blev igen spillet af vores juniorspiller Elisabeth Sørensen, og hun bliver bedre og bedre. Elisabeth taber 2-0, men var flere gange oppe i matchen.

Som holdkaptajn var jeg meget tilfreds med den flotte indsats alle spillerne leverede – og naturligvis glad for en fortjent sejr.

Og ikke mindst en stor tak til dem som gik caddies lørdag såvel som søndag, indsatsen er værdsat.

Jan Fabricius-Bjerre, holdkaptajn