Skip to content

Opdatering vedr. banelukningen

Efter flere dages snedække er banen er blevet grøn igen. En naturlig trang til at genoptage golfspillet opstår. Men banen forbliver lukket. Hvorfor det? Sådan har det aldrig været. Enig.

Banen forbliver lukket i denne weekend trods grøn tørv og plusgrader. Den seneste uge har budt på mere end 35mm regn efterfulgt af snedække, så tøvejr og derefter varslet dagsfrost mandag og tirsdag.

Banekomite som greenkeeper har et ønske om, at banen kommer mindre slidt og ramponeret igennem vinteren. Vi ønsker en bedre og mere spilbar bane tidligere i sæsonen. Sidste års lange vintersæson med masser af spil på banen under nedlukningen har for meget for banen. Hjortenes almindelige slitage er en ting, men efter vinteren var det tydeligt, at spilletrykket har haft en negativ indflydelse på banens kvalitet.

Vi ønsker ikke, at ende i samme situation efter denne vinter. Derfor forsøger vi, at finde en ny balance, der stadig sikrer at vi spiller golf hele året på vores bane, men at vi ikke spiller på den når forholdene er decideret skadelige.

Klubben har derfor per 15. november indført måttepåbud og det hjælper i stort omfang. Klubben har også indført, at banen skal holdes lukket når vejrforholdene er for ugunstige.

Lukninger er en balancegang og de vil specielt opfattes uforståelige når de rammer lige den dag og den tid du har valgt at spille en runde golf. Jeg håber, at du forstår den svære balancegang og at du anerkender, at vi gør et forsøg på at tilgodese ønsket om spil hele året, men også ønsket om at der er lidt mere tilbage af banen når vinteren er ovre.

Tirsdag tager jeg bestik af situationen og vurderer om banen kan genåbnes onsdag. Martin NilssonChefgreenkeeper