Skip to content

Team Sky, KGK´s damehold i 2. division


I 1. spilleweekend skulle vi møde CGC og Hjortespring.

Der er tilgået Team Sky en stjerne spiller fra Silkeborg Golfklub, idet 23. årige Cecilie Bofill har valgt KGK som hjemmeklub, efter at hun er flyttet til hovedstaden for at tage en uddannelse.

Allerede fra junior årene viste Cecilie sig som en dedikeret spiller med hang til professionalisme ud i mindste detalje, samt med en opførelse på- og udenfor banen der var forbilledlig. Havde det ændret sig siden hun konverterede sin amatørstatus til pro? – NEJ, overhovedet ikke.

CGC/KGK:

Til holdet mod CGC var udtaget Julia Talvela, Dagmar Sørensen og Benedicte Brent-Bucholz som skulle spille singlerne og Eva Fabricius-Bjerre og Cecilie Bofill foursommen. Med dette spillermateriale er der nu sket et generationsskifte på KGK’s damehold, idet den gennemsnitlige alder for de 5 spillere er 18½ år.

CGC præsterede flot og pressede os ganske meget navnlig på de første 9 huller. Men så var det som om, at turneringsrusten var blevet banket af og vinderslagene fundet frem. Julia vinder 3/2 og tilsvarende Benedicte, mens Dagmar måtte spille 18. hul færdigt, for at kunne notere en sejr på 2/0.

Foursomen vinder vi også, men ikke uden sværdslag. Efter hul 6 var de to unge KGK damer 2 nede, tros deres klart bedre svingteknik og boldforståelse. Omkring hul 8 valgte Cecilie at lade driveren blive i baggen. Ikke at drivene ikke ramte fairway, men boldene nærmede sig bare mere og mere semiroughen når de var faldet til ro 245-250 meter fra tee-stedet!! Men med et 2 jern, som Cecilie slår 220 meter med, og snorlige at forstå, så har hun også et reservevåben i baggen, der er mere end brugbart. Cecilie og Eva fik vendt skuden og vandt fortjent 3/2.

Hjortespring/KGK:

Om søndagen skulle samme spillere som mod CGC spille mod Hjortespring, og alle der har været der ved, hvor teknisk krævende denne relativt korte bane er. Præcision er klart at foretrække frem for længde. Om lørdagen havde Hjortespring, som er rykket ned fra 1. div i 2021, på udebane vundet over Helsingør 9/0. Vi mødte en modstander der således var top motiveret for endnu en sejr.

På papiret, dvs handicapmæssigt, så pigerne ud til at matche hinanden, men Hjortespring udnyttede deres hjemmefordel på bedste vis. Ikke des mindre måtte begge hold finde deres bedste spil frem, for at modstanderen ikke stak af.

Og det blev rigtigt spændende til sidst, men med et kedelige resultat for os. Alle vores matcher blev tabt på 18 hul. Super ærgerligt. For en rundbarbering på 9/0 viser ikke den sande forskel på de to hold. Jeg vil ikke forkleine Hjortesprings sejr, MEN 9/0 ….!!.

Vi glæder os til at møde ”tøserne” fra Hjortespring i returopgøret midt i august, hvor roughen stå høj, saftig, tæt og skræmmende.

Tak for en dejlig weekend til holdet.

Holdkaptajn Jan Fabricius-Bjerre