Skip to content

Baneopdatering 27. marts

Det er en speciel tid for greenkeeperne, at være de eneste i klubben og på golfbanen. På mange måder er det enhver greenkeepers drøm at have en tom bane at arbejde på, men det sker også på en meget trist baggrund. Vi ved, at det er meget hårdt for jer medlemmer at være forhindret i at spille golf, men hvis det kan være en trøst, så trives banen ved, at der ikke bliver slidt på den i denne sidste tid af en lang vintersæson. Hjortene er også forduftet. De gemmer sig for vind og kulde inde i skoven.

Vejret er skønt, men isnende koldt, specielt om morgenen. Der er hurtigt blevet meget tørt på banen igen. Det er som om at de sidste 6 måneders regn er meget langt væk allerede. Vandingsanlægget er nu sat i gang for at undgå udtørring og for at støtte udbringningen af forårsgødning og spiring af græsfrø. Jeg er faktisk begyndt, at plage om lidt regn, men det plejer ikke at komme på denne tid af året.

Vi har igennem de sidste to uger arbejdet lidt uroligt idet vi kun har sat projekter i gang, der kunne afsluttes helt i løbet af 1 eller 2 dage før en eventuel nedlukning. Vi skal også hele tiden være klar til en eventuel åbning for spil igen. Samtidigt skal vi tage alle de sundhedsmæssige forholdsregler vi kan for at sikre hinanden og vores familier. Teamet er sundt og raskt, og vi har sammen fundet en løsning til hvordan vi holder banen bemandet og aktiv længst muligt indtil denne krise er overstået eller trappet ned til et acceptabelt risikoniveau.

Den første ”corona”-uge stod alene i det årlige fairway projekts tegn. Det er blevet gennemført i fin stil. Fairways, områder rundt om tees og mange stier har fået gavn af ca. 600 tons sand, luftning og eftersåning med små 700 kg græsfrø. Gødning var også på vej til at blive lagt ud, men vi kom i klemme i det kaos fragtfirmaerne har oplevet de sidste mange dage.

I denne uge har vi klippet greens for anden gang i sæsonen og tees og omgivelser for første gang. Nu er de klar til den kommende uges eftersåning og topdressning. Det sker i de allerførste dage af ugen så vi ikke kommer i klemme blandt jer spillere hvis der åbnes op for spil igen.

Den grimme sti ud til første teested er blevet renoveret. Pausen i spillet har gjort, at vi har fremrykket dette projekt. Flere andre anlægsprojekter står klar til udførelse hvis golfspillet stadig er forbudt. På den måde står vi parat til udnytte stilheden, men også stadigvæk være klar til spil på banen igen.

De valgfri fairwaymåtter er blevet populære, men de er ikke helt Corona-gangbare. Derfor har banekomiteen besluttet sig til, at lave yderligere 100 styks som bliver en gratis corona-gave til jer medlemmer. Behold derfor din fairwaymåtte efter endt spil. Det er en gave, der både hjælper dig derude og skåner banen indtil der kommer aktiv vækst igen måske i slut april.

/Martin Nilsson