Skip to content

Banestatus februar

I greenkeepergården er vi glade for hvordan vinteren har været indtil nu. Ingen længerevarende snevejrsperioder og relativt tørt. Banen står godt årstiden taget i betragtning. Sygdomsskader på greens er normale, ikke ekstraordinære og fairways holder sig pæne takket være den obligatoriske brug af måtter, som I er så gode til at anvende. Hjortene har heller ikke været slemme hverken ved bunkers eller fairways. Det tegner godt selvom vi stadig mangler to måneder af vinteren.

Februar er en vintermåned og derfor er det meget vanskeligt at spå om vi kan arbejde ude eller om vi bliver skubbet indenfor. Der er masser af maskiner og klippeled at tage fat på, men en række male- og vedligeholdelsesopgaver i klubhuset kan der tages fat på hvis Kong vinter kigger frem. Denne vinter lugter af, at vinteren kommer med 14 dages sne og frost til marts når vi alle er rigtigt klar på at komme i gang igen.

Om vinteren kommer eller ej bestemmer også om vi en dag vælger at tage ud at klippe greens eller omgivelser. Det ville være dejligt at give greens lidt definition og flotte striber. Vi holder spillekvaliteten ved at tromle 1 gang om ugen, som nok på et tidspunkt sættes op til 2/ugen hvis vejret er tørt. Det samme gælder for bunkers.

Større vedligeholdelsesarbejde på banen i februar:

  • Uge 6 og 7: Renovering af stier. De perioder hvor vejret tillader arbejde med skæring og lægning af tørv vil vi gå i gang med at friske vores stier op.
  • Sti fra klubhus til 1ste tee vil få udlagt nyt gruslag og vil blive ført frem til tee 45/49/52.
  • Uge 8: Renovering af bunkers. Efter et par uger med stier tager vi fat på bunkers.
  • Uge 9: Forårsklargøring af teesteder
  • Luftning af greens

Pas på banen:

Fortsæt den gode stil med, at bruge måtter. Det hjælper helt utroligt meget. På teestederne kniber det mere. Der er for mange divots. Hjælp din makker ved at minde ham eller hende om at bruge måtten også her.

Hold afstand til greenssystemerne. Følg de hvide striber udenom.

Ret dit nedslagsmærke op.

Følg disse gode råd og du er med til at bringe vores golfbane igennem vinteren så der er mest muligt tilbage af den når foråret kommer.

Husk, at det er nu kronhjortene smider gevirerne. De ser sjove ud bagefter, men det er fantastisk at følge hvor hurtigt det nye gevir vokser ud. Det er noget af det hurtigt voksende på jordkloden. Lige på din golfbane.

God fornøjelse.