Skip to content

Banestatus februar

Det er en meget mild vinter vi er i gang med, hvilket kunne give mange gode timer på golfbaner for både spillere og greenkeepere, men al den regn driller. Heldigvis er banen åben takket være dens gode dræningsevne, modsat en meget stor andel af landets golfbaner.

For greenkeeperne er det er fristende at gå i gang med at kæle for greens og tees ved at klippe dem, måske lufte eller dresse lidt eller starte en tidlig eftersåning for jordtemperaturen er usædvanlig høj og kunne give mulighed for at sætte meget besværligt vedligeholdelsesarbejde tidligt i gang. Men transport til og fra arbejdsområderne og slitage ved vendinger gør, at greenkeeperteamet holdes på stand-by. Men vi kan næsten ikke vente. I stedet for er der fokus på reparationer på og generel klargøring af bunkers, muldvarpejagt, klargøring af baneudstyr og maskineri.

Den milde vinter og nedbøren har bestemt ikke afholdt jer golfere for at bruge banen og det kan ses nu. Slid på tees, divots på fairways, slitage på stisystemerne parret med et desværre meget stort antal uoprettede nedslagsmærker på greens gør, at banen ser mærket ud nu. Det er en skam, at så mange nedslagsmærker efterlades uoprettede for resultatet af dem er, at banens greens vil være unødvendigt slidte når sæsonen først går i gang hvor mange forventer en høj standard fra starten af. Husk på, at græsset først kan forvente aktivt at gro og regenerere sig selv i midten af april altså om 2 måneder. Så fat din pitchfork, ret dine nedslagsmærker op og støt dine medspillere i indsatsen så greens kommer så sunde og lækre igennem vinteren. Det kræver ikke en stor indsats.  

Når vi kommer hen til marts er den årlige topdressing af fairways lige om hjørnet. Arbejdet bliver naturligvis varslet i tide, men afhænger af vejret. Programmet for fairways er, at der udlægges 5mm sand, der luftes let i toppen og derefter eftersås der med græsfrø. Processen er irriterende for jer spillere fordi den efterlader fairways godt sandede, men det er i forhold til spillertryk den bedste tid på året at gennemfører den i. Men med den varme vi har i jorden er det forventningen, at sandet relativt hurtigt forsvinder.