Skip to content

Banestatus for resten af marts og starten af april

Vintersæsonen for golf er nu ophørt. Fra dags dato er der flag på greens hver dag morgen til aften. Der er også river i bunkers igen.

 

Mair sand, Honeyman, mair sand!

I følge legenden var det disse ord som Old Tom Morris råbte efter sin assistent Honeyman på golfbanen i St. Andrews når de var i gang med at topdresse greens.

Så det gør vi så også på Københavns Golf Klubs bane. Sand er en utrolig vigtig faktor for at skabe kvalitetsgræsoverflader og derfor er der i den næste tid stor fokus på, at udnytte tiden til at få flest mulige overflader gjort klart til sæsonen.

 

Uge 12: I denne uge topdresses alle fairways med sand. Arbejdet tager ca. 3 dage og udføres af en entreprenør og han kræver arbejdsro for at kunne nå det. Derfor vil I kunne komme til at opleve at enkelte huller er lukkede for spil imens entreprenøren arbejder. I samme uge starter en anden entreprenør med, at dybdelufte vores fairways og greenkeeperne slæber sandet ned og eftersår med græsfrø. Så der bliver rigeligt med trafik på fairways.

Der udlægges ca. 0,5 cm sand på de 8 hektar fairways vi råder over og det vil altid være meget. Det er vores forventning, at sandet vil være arbejdet væk fra overfladen på et par uger. Selvom der ikke er aktiv vækst i græsset endnu er tidspunktet valgt ud fra den betragtning at der er færrest mulige golfspillere, der bliver generet af sandet.

Uge 13. I denne uge prikkes, eftersås og topdresses teesteder

Uge 14. Så er turen kommet til greens, forgreens og greensomgivelser. Disse prikkes, eftersås og topdresses.

Sideløbende med disse opgaver fortsætter vi arbejdet med at klargøre bunkers til sæsonen. En del rullegræs bliver også lagt ud ved vores nye petanquebane og ved skadede bunkerskanter.