Skip to content

Banestatus Maj

Oplæg på tætklippede arealer ophæves fra og med fredag den 21. maj.

Oplæg på 1. og 18. green fortsætter.

I de næste 14 dage vil brøndborer færdigetablere vores nye vandbrønd. Det betyder, at i brøndborerens arbejdstid er det kun tilladt at anvende 45 teestedet. Der er opsat skilte på de øvrige teesteder med behørig information.

Endelig kom solen og lidt varme og ikke mindst væde. Forandringen af vores bane fra vinterslidt og grå til grøn og næsten frodig er gået dramatisk hurtigt i de sidste par uger. Mange tak for det.

Fairways, tees og bunkers er kommet godt i gang, men vores greens halter stadig en del i forhold til udbedring af vinterskader. Rullet er egentligt godt (9,5 til 10 på stimpen), men jævnhed og tæthed savner vi endnu Den er på vej selvom vi altid ønsker, at den er der fra start af. Vores favoritgræs vokser langsomt og når foråret er så særdeles koldt som det har været i år, så går det ekstra langsomt.

Greenkeeperne har lagt en plan, der fokusere på at hjælpe så meget til, at vi kommer hen til en tilfredsstillende kvalitet så hurtigt som muligt.

I denne uge er der givet en ekstra gang gødning for at trykke lidt mere på vækstmotoren. I næste uge vertikalskæres og dresses greens for at forbedre jævnheden. Ugen efter prikkes greens med små spyd for at løsne overfladen lidt. De svageste greens og de svageste områder eftersås.

Vi skal tilbage til 2013 for sidst at opleve en så tung start på vores greens. Men hvis vi tager højde for en slidsom vinter og det faktum at vi ikke anvende nogen form for svampemiddel, så klarer vi os OK, selvom både spillere som greenkeepere altid foretrækker perfekte greens.

God fornøjelse.