Skip to content

Banestatus maj

Vi fortsætter med det tørre og flotte forårsvejr ind i maj. Hvornår regnen endelig kommer ved vi ikke, men måske i uge 19 skifter det.

Her havde marts ellers været en måned som april plejer at være: tør, solrig og kold. Men med mange gode arbejdsdage. April skulle så blive som maj plejer at være: Lidt våd i starten og så varm til sidst. Lige vejr til at starte banen rigtigt flot op, specielt på fairways.

Sådan gik det ikke. Vi må vente på, at maj kommer med regnen. Før vil der ikke ske noget for alvor på vores fairways. De er kommet godt igennem vinteren, men tilvækst og tæthed vil først komme når der er fugt i jorden igen. Når fugten så kommer, står vi klar til at fortsætte vores plejeplan for at løfte vores fairways.

Vi har fået to nye medarbejdere i greenkeepergården: Lasse og Sebastian. Begge er sæsonansatte og skal arbejde i klubben frem til udgangen af september. Lasse og Sebastian har ingen erfaring med at arbejde på en golfbanen, men er hurtige til at lære. Det går godt med at få dem ind i de mange forskellige opgaver, men nu hvor sæsonen for alvor tager fart og der er mange spillere på banen, så gælder det om at være ekstra påpasselig. Så derfor: Vær ekstra hensynsfuld overfor dine greenkeepere og giv tydeligt tegn og vigtigst: afvent tegn fra greenkeeperen. Så sker der ingen ulykker.

Det store teested på rangen er åbnet igen. Nyd det friske græs og den jævne overflade. Rangen er populær og det er et hårdt liv teestedet har. Du kan være med til at forlænge levetid og kvalitet, hvis du placerer din næste bold lige bag den divot du har lavet. På den måde mindskes området, der skal repareres markant og kvaliteten af teestedet kan holdes længere til glæde for os alle. En instruktion er sat op på boldmaskinen og en video med Oskar, der viser hvordan det skal gøres kører på skærmen i hall’en.

Mange medlemmer har bemærket, at vi klipper vores greens med singleklippere nu. Finishen er høj og boldrullet bedre. Klippefrekvensen er tilpasset forholdene, så det er en til to gange om ugen vi klipper lige nu. De dage vi ikke klipper der tromler vi så eller springer helt over for at skåne vores greens. Det betyder, at vi godt kan opleve, at greens er lidt ujævne selvom at de er hurtige. Det er ikke ideelt, men jævnheden vil komme når vi får en mere ensartet vækst.

Grundet tørken er der pt. ikke planlagt større banearbejde end det daglige vedligehold. Det ændrer sig når fugten kommer. Fingers crossed.

God fornøjelse

Martin Nilsson, Chefgreenkeeper