Skip to content

Banestatus Marts

Så blev det marts og vi nærmer os med hastige skridt april måned og det forår vi alle har gået og ventet på. Vi vil have sol og varme og lysegrønne blade på træerne og duft af nyklippet græs.

Sådan som februar og marts har forløbet indtil nu er der byttet rundt på forholdene. Februar var sjaskvåd, men forholdsvis varm, mens marts har budt på tørt og koldt vejr. April plejer at være knastør og iskold, så måske er vejret rykket frem, så april bliver som maj? Ikke en dårlig udvikling hvis det kommer til at passe. For både greenkeeperne og banen er klar til foråret. Der er masser af arbejde og vedligehold planlagt til de næste mange uger og det er kun morgenfrost der holder os tilbage.

Større vedligeholdelsesopgaver planlagt i marts:

Uge 11:

Greens: klippes første gang. En svag gødning udlægges efterfølgende. Flag på greens.

Teesteder: Forårsklargøring med luftning, frø og topdress.

Uge 12:

Greensomgivelser og forgreens: Forårsklargøring med luftning, frø og topdress

Bunkers: Forårsklargøring afsluttes. Bunkerriver kommer ud

Uge 13:

Fairways: Udlægning af gødning

Vandingsanlægget er genstartet lidt tidligere end normalt fordi vi har brug for at beskytte vores reparationer på bunkerskanter rundt omkring på banen. Udtørringen på alle græsflader er enorm, men eftermiddagsvarmen er OK, så vi vil prøve at vande så etableringen bliver bedre og hurtigere. Det samme gælder for greens og tees. Lidt vand og varme og lidt gødning vil rykke sæsonstart og vækst længere frem.

Modsat sidste år er greens og fairways kommet godt igennem vinteren. Der har ikke været særligt meget sygdom i greens. Sådan fluktuerer sæsonerne og det bliver endnu tydeligere på en bane som vores. På fairways er der sket en markant forbedring. Der har ikke været så meget corona-vinterspil, men det har været afgørende at vi har anvendt måtter igennem hele vintersæsonen. Hvor har I altså været gode. Det er virkeligt blevet til et løft og parret med, at vores fairwayprogram begynder at bære frugt, så har vi et rigtigt godt fundament for denne sæson.

På drivingrange skal vi stadig have en del mere varme og dage med vækst før I bliver sluppet løs på det nyrenoverede teested. Drivingrange er også stadig væk våd, så opsamling vanskeliggøres og derfor holdes boldmaskinen stadig lukket. Situationen følges dagligt og vi åbner selvfølgelig når det forsvarligt.

I greenkeepergården er der igen sket ændringer. Nicolai Jørgensen, der har været greenkeeper i KGK siden 2008 har flyttet græsgange til The Scandinavian. Vi kommer til at savne ham. Nicolais skifte betyder, at vi ansætter en greenkeeper på sæsonbasis frem til udgangen af september. Derefter starter vi arbejdet med at finde en permanent erstatning for Nicolai.

En fritidsjobmulighed: Nicolai Jørgensen har været vores muldvarpemand siden salig Erik Peitersen trak sig fra jobbet. Hvis du er frisk på at jagte vores muldvarpe på frivillig basis, er du meget velkommen til at kontakte undertegnede. Nicolai har venligt tilbudt at stå for din oplæring så den følger traditionen fra Peitersens tid.

Som altid: Husk måtten, husk at rette dit nedslagsmærke op og husk at hold afstand til greens dvs. følg de hvide streger.

God golf og god fornøjelse.

Martin Nilsson