Skip to content

Banestatus marts

Velkommen til årets første banestatus. Vi er nået til den første forårsmåned og vinteren har ramt os for første gang. Januar var rekord våd (største nedbørsmængde i Dyrehaven i 17 år), februar for det meste normal og nu starter marts op med morgenfrost og muligvis sne. Men det er meget normalt. Altid når vi tror, at vi skal i gang med at klippe eller prikke eller dresse, så kommer vinteren og driller.

Men vintervejret giver så tid til at nusse om alle indendørsopgaverne og til at komme i bund med opsparet afspadsering og ferie. De greenkeepere, der har været på arbejde i januar og februar har klargjort baneudstyr og maskiner, men de har også været flittige med at hjælpe med småreparationer og oprydning i klubhus og klubhusomgivelser. Trackman-rummet er sat i stand af greenkeepere, køkken og kontor er blevet hjulpet med at løse opgaver og renoveringen af restauranten får også en hånd.

Klubben har ansat Rasmus Broch Pedersen som fuldtidsansat greenkeeper per 1. marts.

Rasmus er lige fyldt 31 år, har kæreste og 2 børn og kommer fra Hillerød GK. Han har været greenkeeper hele sit arbejdsliv. Først i Mølleåen, et kort visit på Ledreborg og derefter på Hillerød hvor han var førstemand. Han er en meget dygtig golfspiller og spiller på Hillerøds 1ste hold og så har han vundet Royal Trophy to gange, så hvis du kender hans navn i forvejen er det måske fordi du har set hans navn på tavlen i restauranten. Han har valgt at skifte til Københavns for at lære nyt og fordi han synes, at det er en fantastisk bane. Klart når du har vundet to gange. Byd Rasmus varmt velkommen når du møder ham en dag på banen.

Med Rasmus’s ansættelse er greenkeepergården nu fuldtallige igen. Janus Nielsen styrer værkstedet, Nicolai Larsen er førstemand, Hilmar Sveinsson og nu Rasmus Broch er greenkeepere og med undertegnede som chef. Louis Jakobsen styrer hus og drivingrange med god hjælp fra Emil Stougaard, der hjælper flere dage om ugen. Til sommer kommer sommerfuglene tilbage, men nok i en ny opstilling.

Det er vejrbetingelserne, der styrer hvad vi når i marts måned selvom vi er meget ivrige for at komme i gang. Vi har et stort arbejde foran os med at få repareret vores bunkers efter vinteren. Ved siden af dette arbejde vil vi fokuserer på at få luftet, dresset og eftersået vores teesteder og derefter give samme omgang til greens og greensomgivelser. Så begynder vi også at være tæt på april hvor sæsonen starter.

I vil opleve at frekvensen af dage med flag på greens stiger som dagene bliver længere og som banen tager form og kan holde til det øgede slid fra spillere som greenkeepere. Jeg har ingen fast dato for hvornår greens får flag på permanent, hvornår der kommer river i bunkers igen og hvornår alle teesteder kommer i spil. Men det kommer. Indtil da så glæd jer over at greens og fairways er kommet fint igennem denne del af vinteren og at udgangspunktet for sæsonen tegner godt.

Som altid:   

Husk at anvende måtte

Ret dit nedslagsmærke op

Hold afstand med din vogn til greensomgivelserne

God fornøjelse

Martin Nilsson, Chefgreenkeeper