Skip to content

Banestatus medio september

Planlagt banepleje:

Uge 38 (14-18/9): Almindelig vedligehold. Optakt til klubmesterskab

Uge 39 (21-25/9): Arbejde på greens, forgreens og fairways. Eftersåning

Uge 40 (28/9-2/10): Topdress af stier, rundt om teesteder, rundt om greens

Sensommer er greenkeeperens yndlingstid på året hvor der arbejdes prikning, eftersåning, topdressning af græsoverfladerne. Vi kommer for alvor i gang med denne vigtige del af sæsonen lige efter klubmesterskabet. Fairways eftersås 2 gange, greens og forgreens 1 gang. I skal forvente lidt ventetid og lidt unormale spilleoverflader.

Slut september byder på begyndelsen på et topdressningsprogram af en række områder. Fairways har nydt godt af de årlige dress sand, men transportområder rundt om tees og greens samt stier lider under slitagen og bliver meget mudrede og dårlige i ydersæsonen. Det skal dette topdressningsprogram begynde at råde bod på.

Jagtsæsonen på Dyrehavens hjortevildt startede den 1. september. Frem til midten af februar vil der blive bortskudt ca. 700 dyr som led i reguleringen af bestanden. Jagten foregår også på golfbanens arealer, så I vil få god mulighed for at se de topprofessionelle jægere i aktion. Fotoet af den afdøde hjort på 18 tee kom dog ikke af dage pga. en kugle, men af en slåskamp på drivingrangen. En punkteret lunge var dødsårsagen. Golf er ikke kedeligt.

Jagten på hjortene mærkes også på græstørven. Hjortene er væsentligt mere nervøse, så der forekommer flere skader på f.eks. greens i denne tid. Sæson for kragefugle, der søger efter larver i jorden, er også begyndt. I år er det specielt fairways og semirough, der hakkes i. Vi krydser fingre for, at de ikke rykker ind på greens. Det er tilladt at droppe fri af disse huller uden straf.

Både poser som rør fyldt med sand og græsfrø hjælper på fairways. Det er tydeligt at jeres flittige indsats er med til få repareret disse områder hurtigt. Husk, at I godt må beholde poserne, der hænger klar i starterhuset.

Endelig: Ret dit nedslagsmærke op og riv efter dig i bunkers. Det er god golf etikette.

God fornøjelse.