Skip to content

Banestatus November

Arbejde på banen de næste uger:

Uge 47: Greensomgivelser prikkes og dresses. Udbedring af stier med græstørv

Uge 48: Par banens greens og greensomgivelser prikkes og dresses. Udbedring af stier med græstørv.

Novembervejret er med os og det har greenkeeperne benyttet sig af i de seneste par uger. Der er blevet bragt masser af sand ud på stier og områder rundt om greens for at gøre disse områder fastere. Fairways blev luftet af vores entreprenør i sidste uge og samtidigt arbejdede vi selv med teesteder. Forgreens blev luftet, eftersået og dresset ugen før.

Arbejde på og pasning af greens er på vinterblus. Vi har ikke klippet greens siden midten af oktober, men har tromlet i stedet for og det er med vilje. Når vi ikke må anvende fungicider skal vi finde på andre metoder til at få greens pænt igennem vinteren. Vi starter faktisk allerede vores indvintring i august. Her får greens deres sidste portion gødning. Vi lufter heller ikke senere end medio september. I oktober indstiller vi klipning og går over til at passe greens med vores tromle. Greens tromles 2 til 3 gange om ugen hvis vejret passer og det giver tilstrækkeligt rul og spilkvalitet. Denne vinterplejestrategi har vi anvendt i nogle år. Den er anderledes end gængs pleje på baner i Danmark. Det giver også opmærksomhed. Senest har Dansk Golf Union været forbi for at optage en lille informationsfilm finansieret af Miljøstyrelsen.

Mange tak. Det går rigtigt godt for jer med at hjælpe til at udbedre divothuller. Både poser, der hænger i starterhuset, og rør, der opstilles ude på banen, bliver flittigt brugt. Og det ses. I overvejende grad møder vi efterfyldte slagmærker på banen og græsfrøet etablerer sig også. Det er meget opmuntrende, at følge hvordan jeres flid bærer “frø” på banen.

Så længe vejret er så mildt fortsætter vi med dette reparationsprogram. Rør og poser bliver stadig fyldt op, klar til brug. Men når vejret bliver for koldt til spiring af græsfrø, skifter vi over til en anden metode til at passe på vores fairways: Måtter.

Små måtter vil blive hængt op i starterhuset til fri afbenyttelse. Du kan vælge, at beholde den eller at hænge den tilbage efter brug. Husk, at du ikke kan blive handicapreguleret såfremt du anvender måtte, men til gengæld er du med til at passe på tørven i den allermest sårbare periode.

God fornøjelse med dine golfrunder. Som altid pas på banen. Det gøres bedst med bærebag, pitchfork og divotpose/rør.

/Martin Nilsson