Skip to content

Baneopdatering oktober

Arbejde på banen i oktober:

2-6. oktober:

I denne uge topdresses og luftes fairways og semirough. Forvent store forstyrrelser på banen og lukning af huller hvor, der arbejdes.

13-15. oktober:

I denne uge arbejdes der på forgreens. Der luftes, eftersås og topdresses. Forvent forstyrrelser af disse spiloverflader.

23-25. oktober: Der arbejdes på teesteder.  Der luftes, eftersås og topdresses. Forvent mindre forstyrrelser.

Sikken en sommer!

Hvor har banen været grøn og med tætte fairways og ikke mindst semirough for en gangs skyld. Det er vi ikke vant til.

Det er et godt stykke tid siden jeg har skrevet en baneopdatering. Sidste gang var før sommerferien. Da havde vi tørke. En våd vinter var gået direkte over i en meget tør april, maj og juni. Sådan en start gav mindelser om sommeren 2018. ”Er det sådan vejret bliver nu og i fremtiden?”. Al barnepleje handlede om at håndtere tørkestress. Hekseringe væltede frem på forgreens, udvalgte fairways blev vandet og et gammelt vandingsanlæg, uanset hvor godt vi passer på det, viste med al tydelighed hvor sprinklerne ikke nåede hen til.

Når I medlemmer spurgte mig om banen ville nå at blive grøn igen, svarede jeg, at så skulle sommeren blive så våd og kedelig, at vi alle sammen hellere ville være i udlandet. Jeg kunne ikke forestille mig, at vi ville få en grønlig bane før en gang i oktober måned. Sådan gik det ikke. Juli blev våd og banen rebound’ede efter 2-3 uger. August fortsatte stilen og det passede så perfekt med match og aktivitetsprogrammet for klubben. Hele august og hele september har været en lang klippe- og præsentationsrutine til den parade af arrangementer vi har haft: divisionsweekend, Jubilæumsuge, Company Days. Klubmesterskaber, Danmarksmesterskabsfinale for hold og nu endelig Royal Trophy.

Banen har stået godt igennem hele perioden og vi greenkeepere har fået masser af ros for vores arbejde. Mange tak for de roser. Dem labber vi i os. Vores tilgang til arbejdet er den samme om det er sommer eller vinter, tørke eller oversvømmelse, men det er ulig meget nemmere at præsentere en flot golfbane når den er grøn og står veldefineret. Det er godt for øjet.

Maskiner og greenkeepere er nu trætte af ”bare” at klippe græs. Nu kommer den periode af året hvor fokus er på langsigtet vedligehold som luftning, eftersåning og topdressning, indvintring og forebyggelse mod svampeangreb og hjortetrampen. Alt sammen for at vi alle har en lidt bedre golfbane til næste sæson.

God fornøjelse med en forhåbentlig lang og dejlig efterårs sæson.

Martin Nilsson, Chefgreenkeeper