Skip to content

Banestatus Oktober

Lige så stille falder plejeintensiteten ude på banen i takt med, at græssets tilvækst aftager. I stedet for kommer der fokus på ormeskud, bladblæsning, indvintring af greens og reparationer på bunkers og andre skadede områder. Det er kedelige ting, men banen er bestemt stadig fuld spilbar og særligt greens er i god form.

Puttinggreen ved klubhuset er per 27. september blevet lukket for spil. Som en af de svageste greens på banen så får den en pause fra nu af.

Vi spiller med lejeforbedring på tætklippede arealer fra den 28. september. Se opslag i hall’en eller ved infotavlen ved udgangen til første tee.

I næste uge (40) gennemfører vi nok årets sidste eftersåning af fairways.

Efter endt eftersåning bliver fairwaymarkeringerne hævet. De er hen over årene endt med at stå lidt for dybt. Det rettes der op på nu.

Vi starter vores årlige renovering af bunkers i oktober måned og dette arbejde pågår frem til juleferien og genoptages i det nye år. Hvert år renoveres mellem 10 og 15 bunkers. I år har vi mange små skader på mange bunkers. Det er små skader fra sidste år og dette års vinter, der ikke har helet i løbet af vækstsæsonen. De skader bliver enten fixet med et stykke tørv eller med små klumper kit bestående af sand, mulch (et cellulose produkt) og græsfrø.

Som altid er der skarpt fokus på plejen af vores greens i ydersæsonen. Klubben må ikke anvende svampegifte som konventionelle golfklubber gør. Derfor må vi fokusere på andre metoder, der sikrer sundheden samtidigt med at spilkvaliteten opretholdes. Hvordan vi passer vores greens i ydersæsonen er der blevet lavet en video om. Den er produceret af en af vores greenkeeperskoler med støtte fra Miljøstyrelsen og DGU. Videoen kan ses ved at trykke på linket her:

https://www.youtube.com/watch?v=7gNH8_Llo5o

Vores plejemetoder og vores udfordringer er også interessante udenfor landets grænser. Situationen i mange lande kan betegnes som panisk efterhånden som brugen af pesticider bortfalder. Vi er mange år foran i Dyrehaven og vores plejeindsats og strategi giver for mange udlændinge et billede af hvad, der kan, eller vil blive, være en acceptabel standard for fremtiden. Efterår er som andre år derfor begyndelsen på besøg fra greenkeepere, baneudvalg og forskere fra andre lande. Dem er vi glade for at modtage for kun ved at dele viden og erfaringer kan vi blive bedre til vores banepleje uden brug af kemi. I oktober besøges klubben af en gruppe hollandske greenkeepere og senere på måneden følger greenkeepere fra Goodwood i England, der selv er ved at komme i fedtefadet af mangel på svampemidler. I november følger så besøg fra sportens moderorganisation, R&A.

Som beskrevet tidligere så går vi ind i en tid med mindre eller ingen tilvækst i græsset. Det betyder, at det er endnu vigtigere, at I retter nedslagsmærker op og ligger turf tilbage i divot på fairway og semirough. Der bliver stadig stillet rør med sand og frø ud på udvalgte tees og det hjælper markant når I anvender disse. “Keep up the good work”