Skip to content

Banestatus slut april

Vi er for alvor kommet i gang med sæsonen. Lange solrige dage og masser af golfrunder. Nu er restauranten også kommet med efter genåbningen og det betyder endnu mere liv og aktivitet. Alle vil i gang – både spillere og greenkeepere.

Hos greenkeeperne er der også masser af aktivitet, men ikke endnu så meget med de vante klippeopgaver. Dertil er det stadig for koldt og tørt til at græsset for alvor gror. Så bruges tiden på, at forbedre græsoverfladerne med luftning, topdressning og eftersåning. I denne uge er greensomgivelser blevet topdresset, greens og omgivelser har fået tilført afspændingsmiddel og mikronæring, par 3 banens greens og teesteder er prikket, dresset og eftersået og 2 bunkers er blevet repareret. Nu har vi været igennem de fleste forberedende rutineopgaver og er klar til almindelig pasning og vedligehold. De fleste klippemaskiner kommer i spil igen fra næste uge af. Det vil pynte.

Vandingsanlægget er også blevet startet op. Vi har indtil nu udskudt opstart af vandingsanlægget nogle uger fordi brøndboreren ikke er færdig med at etablere vores nye vandforsyning. Oprindeligt skulle det være færdig i slut april, men nu er melding medio maj. Det kan vi ikke vente på.

For det er rigtigt aprilsvejr. Årets tørreste måned er igen knastør, blæsende og skiftevist er temperaturene på frysepunktet eller dejligt varme. Væksten i græsset kommer ligeså stille, men forskelligt., De områder med et dækkende græstæppe klare sig fint og ser pæne ud, mens andre mere tynde eller bare områder halter efter. Det ser vi bl.a. på fairways og på enkelte svage greens med relativt store skader fra vinterens svampeangreb. Alle medlemmer bør huske på, at vi spiller golf hele sæsonen, vi har mere end 2000 fastboende hjorte og passer vores bane uden brug af sprøjtemidler. Disse forhold gør, at vi er anderledes end andre baner – specielt i foråret. Det giver beklageligvis udfordringer, både plejemæssigt som spillemæssigt. Men det er udfordringer som vi er vant til at håndtere.

Vigtige datoer:

Mandag den 26. april: Greens 1, 3, 9, 18 og puttinggreens eftersås. Forvent lidt forstyrrelse af spilleoverfladen.

Onsdag den 28. april: Alle greens får en let gang topdress.

Torsdag den 29. april: Fairways klippes første gang.

Torsdag den 6. maj: Store puttinggreen åbner

Tænk på dine medspillere. Som altid:

  • Husk at rette dit nedslagsmærke op – gerne to eller flere.
  • Riv pænt efter dig i bunkers
  • Brug divotposer til fairways

God fornøjelse