Skip to content

En stjerne er født

af Jan Fabricius-Bjerre

Det var en skøn sommermorgen, da vi mødtes på P-pladsen på Kokkedals Golfklub, hvor KGK-damerne skulle spille mod Asserbo bedste damehold.

Holdet havde dagen forinden fået ærgerlige tæv af Furesø, et hold vi burde have vundet over, hvis vi havde haft lidt held med på vores side.

Denne morgen havde vi i startopstillingen valgt at tage vores debutant fra gårsdagens spil mod Furesø med på holdet, og sat hende til fuldt program – 2×18 huller!

Lidt af en mundfuld at blive udsat for, når man dagen forinden havde tabt 4. singlen med 5/3. Og Asserbo var et meget stærkere hold….

Den talentfulde debutantspiller var Benedicte Brent-Buchholz, 13 år og med et handicap på 7,7 – imponerende.

Spillet i foursome mod Asserbo startede fuldstændig fantastik. Benedicte var sat sammen med Julia Talvela og de lagde fra kaj med fuld damp mod Karen Fredgaard (handicap +4,1) og Daniella Rønn Gyoni (handicap 3,5). 3 huller spillet og Asserbo var i knæ, 3 nede.

Sjældent har jeg set så sprudlende og underholdende spil. De to KGK-juniorer gik på vandet og Benedicte havde absolut sin del af en sjældent set start mod nogen af Danmarks bedste voksne amatørspillere.

Men man ligger ikke som nr. 77 på World Amateur Golf Ranking, som tilfældet er for Karen Fredgaard, uden at man har et større klinge man kan sætte kæden på, når problemerne melder sig. Men inden det skete, var der kommet forstærkninger til. Asserbo havde fået fore-caddie.

Og så skete det forudsigelige – Asserbo begyndte at dele og dernæst vinde huller. Og da matchen var overstået, havde Asserbo vundet 6/5.

Men Benedicte var ikke knækket.

Benedicte skulle efterfølgende spille 3. single, og igen imod Daniella. Med stor autoritet, og spil uden mange fejl, kæmpede Benedicte for den sejr hun stadig mente, hun havde fortjent på Damernes Divisionshold. Og under deres spil opstod flere ”sjove” episoder der fortæller om et kæmpetalent med en fantastisk personlig psyke.

På 3. hul spørger Daniella om Benedicte giver et put på 40 cm. NEJ – lød det tilbage, og Daniellas øjne lynede. Hvad bildte sådan en opkobling sig ind…- ingen respekt for en ældre erfaren divisionsspiller.. Daniella gjorde sine rutiner, koncentrerede sig og sendte bolden hårdt i bagkant for at statuere sin overlegenhed. Og så begyndte den del af golf spillet som alene kommer med erfaringen, det psykologiske. Men Benedicte var iskold, hun lod sig ikke påvirke af Daniellas ”drillerier”, og fasthold i stort set alle de efterfølgende huller, at modstanderens bold skulle i cuppen før regnskabet kunne gøres op.

Og Benedicte fik lov til at kæmpe, for Daniella ville vinde denne match for en hver pris. Men sådan gik det ikke. Benedicte holdt tungen lige i munden, lod sig ikke påvirke af modspilleren og de udfordringer som spillet gav, og gav ej heller efter for det pres hun selv følte der var på hende. HUN VANDT fortjent 3/2 over Daniella der til sidst måtte bøje sig i støvet for den unge komet.

En KGK-stjerne er født.

En stolt kaptajn, Jan Fabricius-Bjerre