Skip to content

Livets Gang i KGK Old Boys Klubben i marts 2023.

”Så fik vi kåret vinderne af årets Vinterturnering og vi fik startet den nye sæson og kåret de meget glade vindere af Åbningsmatchen”

Sådan skulle indledningen på denne infomail have lydt – men et kraftigt regnvejr torsdag, fik chefgreenkeeper Martin til at lukke banen for spil fredag. Vi modtog beskeden kl. 15:59 – og vi har ikke anden mulighed grundet Påsken, end at udsætte Åbningsmatchen til fredag, den 14. april. Skulle du have deltaget i matchen, så skal du være opmærksom på, at du skal tilmelde dig igen via Golfbox.

Vinterturneringen har denne gang været lidt af en udfordring. Mange matcher er slet ikke blevet spillet (i C-rækken) og både i A- og B-rækken har spillere trukket sig grundet skader. Senest Nils Juhl Andreasen, som har været så uheldig at få revet sin akillessene over. Vi ønsker Nils alt det bedste for en hurtig helbredelse og tilbagevenden til fredagsgolfen.

Matchledelsen har derfor besluttet , at når man trækker sig, så bliver alle matcher slettet, hvis man har spillet færre end 5 matcher på tidspunktet for sin udtræden af turneringen.

Afgørelsen i A-rækken var yderst neglebidende efter at matchledelsen havde nulstillet resultaterne for de spillere, som måtte trække sig. Jens Frederik Hansen havde længe føringen, men da han ’valgte’ at tabe sin sidste match 1/3, så kom der pludselig spænding om resultatet. Michael Gerlif kunne så med en sejr i sin sidste match overtage føringen og sejren totalt – men også Michael ’valgte’ at tabe sin sidste match, dog kun 0/1, så dermed gled Michael helt ud af præmierækken! Vi endte med 3 spillere på lige mange points og da de havde slået hinanden indbyrdes, så valgte matchledelsen at afgøre turneringen ud fra det største totalt antal vundne huller – og lige pludselig strøg Michael Laursen så op på en førsteplads foran Jens Frederik Hansen og Erik Fabrin.

B-rækken var også meget tæt, idet Ulrik Andersen-Alstrup og Poul Hansen begge endte på 11 points og da de havde spillet uafgjort i deres indbyrdes match, så måtte rækken også afgøres på største antal vundne huller og her var Ulrik bedst med i alt 25 foran Pouls 14.

Tillykke til alle præmietagere i Vinterturneringen, vi glæder os til at fejre jer den 14. april og stort TAK til deltagerne i C-rækken for jeres bidrag til klubkassen. Til vinter bliver der kun en turnering i A- og B-rækken.

2023 Vinder Vine

Vi har jo tidligere informeret jer om, at vi i år vil anskaffe vine fra flere forskellige lande og her til sæsonstarten har vi indkøbt følgende vine:

Insolito Rosso 13,5% fra Piemonte i Italien (fadlagret), Caruso 14% fra Frankrig (fadlagret), Why Not Zinfandel fra Italien og endelig en dejlig fadlagret Chardonnay også fra Piemonte i Italien. Vi glæder os til at høre, om I synes om de nye vine, inden vi bestiller flere af dem.

Lunds Akademiska Golfklubb i Sverige

Vil du med på årets udflugt, så tilmeld dig via dette dokument.

Sponsor af Match med Tirsdagsklubben

Rosé, Vin & Bobler ved Henrik Sølver har igen meldt sig som sponsor af præmier til vores traditionelle match med Tirsdagsklubben den 11. august.

Bestyrelsen arbejder på at skaffe endnu en sponsor.

GF FORSIKRING er ny sponsor

Fredag den 19. maj, hvor vi har elektronisk scoreregistrering, har GF FORSIKRING meldt sig som sponsor i alle 3 rækker!

De vil i forbindelse med frokosten holde en meget kort præsentation, hvorfor vi vil bede 9-hullerne om at vente på at 18-hullerne kommer ind.

Deres repræsentant Henrik Bech vil ekstraordinært spille med i dagens match i bold med formanden.

Nyt medlem

KGK medlem 1-1510 hr. Per V. Nielsen er nyt medlem af Old Boys Klubben.

Vi ønsker Per hjertelig velkommen. Vi er nu atter 100 medlemmer i Old Boys Klubben.

Old Boys Golfrejsen er udsolgt

Vores golfrejse i starten af oktober er nu udsolgt, idet vi har modtaget 16 tilmeldinger. Rejsen går til Emporda nord for Barcelona og det er netop blevet besluttet, at

vi på hjemrejsedagen kører forbi PGA Catalunya og spiller en runde på den berømte Stadium Course.

Store ændringer for 9-hullerne fra i år

Kontoret har bedt om, at vi afskaffer muligheden for ikke at aflevere scorekort, hvorfor bestyrelsen har besluttet, at der fremover ikke skal være forskel på, om man spiller 9- eller 18-huller. Vi er alle medlem i den samme klub i klubben og der skal derfor ikke være forskel.

Det får følgende betydninger for 9-hullerne:

  • Scorekort hentes på kontoret før hver match og afleveres på kontoret efter hver match – med mindre der benyttes Digital Registrering.
  • Du har sikkert allerede konstateret, at rubrikken ”EDS” ikke længer findes på scorekort og det betyder, at resultat for hver enkelt spiller registreres i GolfBox efter hver spillet runde – det er således slut med selv at afgøre, om scorekort skal registreres. Ånden i de nye golfregler er, at man afleverer scorekort efter hver eneste spillede runde for at man kan få et så retvisende handicap, som det er muligt. Det betyder så også, at når en 9-hullers spiller, spiller med eller mod en 18-hullers spiller, så har begge et handicap, de kan spille til og ikke som hidtil, hvor mange 9-huller går rundt med et forkert og al for lavt spillehandicap. 18-hullerne er nu i flere år blevet reguleret hver eneste uge i modsætning til 9-hullerne, som måske slet ikke er blevet reguleret?
  • Der vil ikke længere være en klappepræmie efter hver match – man spiller om vin til nr. 4 + 7 + 9 samme dag, som 18-hullerne gør det.
  • Når 18-hullerne spiller om gavekort og portvin, så gør 9-hullerne det også.
  • Der vil være få matcher, hvor 9- og 18-huller ikke spiller det samme matchformat fx Tee Mesterskab og måske også Old Boys Ryder Cup 2023 – ligesom 9-huller er aflyst 2-3 gange i sæsonen.

Vi er klar over, at ovenstående ændringer ikke bliver modtaget med åbne arme af alle, hvorfor vi starter med at køre det nye format i foreløbig 3 måneder, hvorefter vi evaluerer og beslutter, hvordan det skal køre fremadrettet.

Invitation til Åbningsmatch 2023 for 9-hullers spillere – den 28. april 9:00

9-hullerne starter sæsonen med at spille 8 hullers Stableford Holdmatch med 3 spillere på hvert hold og fra Tee 49.

GolfBox laver atter holdene, så totalt spille handicap er så ens, som det er muligt. Vi spiller hullerne 1-4 +15-18 med en Løbende Start efter at alle 18-hullerne har spillet Hul 1. Mødetid er 09:00.

Følgende er gældende:

På banens Hul 1-4 – er det den bedste score pr. hul, der tæller

På banens Hul 15-18 – er det de 2 bedste score pr. hul, der tæller

Ved pointlighed vægtes sammenlagt laveste handicap.

Holdkaptajn tager et ekstra scorekort og noterer holdets score pr. hul og sammenlagt.

Vindende Hold får refunderet sit årskontingent for 2023.

Du tilmelder dig i GolfBox under Klubturnering inden onsdag den 26. april kl. 08:00.

Klubkassen byder på 2 stk. smørrebrød til hver spiller. Drikkevarer er for egen regning.

Deltagere i 18-hullers Åbningsmatchen den 14. april kan ikke også deltage i Åbningsmatchen den 28. april.

Fødselsdage

2798 Peter Daniel Strøm 60 år den 3. april

869 John Kjær 75 år den 15. april  

567 Thomas Bjerregaard 80 år den 20. april

April

April måneds infomail udsendes først primo maj, da redaktøren er på en rejse indtil den 1. maj. Beklager.

Spil godt!

Venlig hilsen

Bestyrelsen for Old Boys

Københavns Golf Klub