Skip to content

Livets Gang i KGK Old Boys Klubben i maj 2023.

Vi startede måneden med en fri-fredag, den sidste af slagsen – det kan du læse om sidst i denne mail – inden vi fortsatte med 2. afdeling af årets Tee Mesterskab og den første spæde start med elektronisk scoreregistrering den 19. maj – hvordan det gik, kan du også læse mere om nedenfor.

Har du læst Dansk Golf Magasinet Maj 2023 – nr. 2 – i hvilken, der er 125 små fortællinger om KGK. Punkt nummer 79 oplyser, at KGK ikke har en Herreklub!?? Og at dameklubben – ”Tirsdagsklubben” har eksisteret siden 1947. Vi ved ikke, hvem der har forsynet Dansk Golf Union med information om KGK, men begge oplysninger er efter vores mening forkerte!

KGK har en herreklub, kaldet ”Old Boys Klubben” (som har eksisteret i 45 år) og Tirsdagsklubben – som fejrer 75 års jubilæum i år, må være stiftet i 1948 for at det passer!

Vi har desværre fået et afbud til Old Boys Golfrejsen til Emporda Golf Resort og PGA Catalunya i oktober – kunne du tænke dig at komme med, og bo i enkeltværelse, så kontakt venligst formanden.

12. maj – 2. afdeling af Tee Mesterskabet

Dagens match blev afviklet i det skønneste vejr med blå himmel og sol fra morgenstunden og næste ingen vind.

Erik Fabrin fejrede sin 82 års fødselsdag ved at vinde matchen med 41 points foran Poul Hansen med 39 og med Christian Strandgaard på 3. pladsen med 36 points. Christian er nyt medlem og fik således en flot debut – desværre var han gået, da præmierne skulle uddeles, hvorfor præmien tilfaldt klubben i henhold til vore regler – og det takker vi selvfølgelig for.

Næste afdeling fra tee 52 afvikles den 16. juni.

18. maj – Sprinter Cup

Den traditionsrige match på Kristi himmelfartsdag (som ikke har noget med Old Boys Klubben at gøre) havde hele 3 Old Boys i top 10 og med Niels Christian Nielsen som vinder med 44 points.

Stort TILLYKKE til Niels Christian med den flotte sejr.

19. maj – Elektronisk Live Score forsøg 1

Så fik vi afprøvet den elektroniske scoreregistrering og det blev – ikke overraskende – modtaget med blandede følelser. Langt de fleste oplevede ingen problemer med at taste scoren på telefonen i stedet for at skrive den på scorekortet og det var dejligt – men der var ikke den samme succes hos alle og i C-rækken, hvor der allerede fra starten var stor skepsis til, om nu telefonen kunne være bedre end et fysisk scorekort?

Nogle benyttede derfor begge dele og kom frem til et forskelligt resultat og derfor mente de, at det elektroniske system ikke virkede efter hensigten. Men om man taster score på telefonen undervejs eller på en computer efter runden i det samme system, gør ingen forskel og de, der oplevede en difference må simpelthen ikke have taster samme score på telefonen som på scorekortet!

Vi ved, at alle ændringer i Old Boys er svære – det samme oplevede vi, da vi indførte tilmelding til fredagsmatcher via Golfbox i stedet for som tidligere, at man skulle skrive sig på en liste i omklædningsrummet ude i klubben! Men i dag er der næppe nogen, der har problemer med at tilmelde sig spil på fredage via Golfbox hjemmefra?

Det samme gør sig gældende med den elektroniske live score, som vi er overbeviste om, vil være en fordel når den er indarbejdet som en normal rutine i Old Boys – vi skal bare prøve det af et par gange.

En af fordelene er, at når man har spillet sit sidste hul og indtastet scoren, så er scoren for bolden afleveret i Golfbox og ”det elektroniske scorekort er afleveret” – så man får ingen problemer med at nå at aflevere inden de 4,5 time er gået! Fører alle i bolden scoren efter hvert spillet hul, så vil systemet reagere øjeblikkeligt, hvis der tastes forskellig score ind i systemet – så fejlindtastning elimineres.

Nogle spurgte, hvorfor der ikke var en markør i forbindelse med matchen – og svaret dertil er, at vi ville gøre det så simpelt som muligt her første gang det blev afprøvet, for selvfølgelig kan man inden runden udpege, hvem i bolden, der skal være markør, som så efter runden skal godkende scoren på sin egen telefon.

Vi indrømmer, at ofte virker nye rutiner forvirrende indtil de sidder på rygraden – men det skal nok lykkes, for ellers får vi et problem når/hvis Kontoret ikke længere kan supportere os med vores matcher – og elektronisk scoreregistrering er vejen frem – se bare på Sprinter Cup, der blev spillet på Kristi himmelfartsdag, dér blev elektronisk Live Score også benyttet og uden protester fra spillerne! Vi prøver igen i næste måned, men vi kan ikke sige endnu, hvornår – det vil fremgå af startlisten, når den sendes ud.

GF FORSIKRING var en meget generøs sponsor af matchen i alle 3 rækker, idet de kom med hele 24 flasker vin!

A-rækken:

3 flasker vin blev vundet af Philippe Chanut

2 flasker vin af Finn Allingstrup

1 flaske vin Michael Gerlif (Erik Fabrin blev nummer 3, men hans vin gik videre til nummer 4, da Erik havde vundet vin 2 gang i træk.

B-rækken:

3 flasker vin blev vundet af Niels Holst Laursen

2 flasker vin af Niels Walløe

1 flaske vin af Kersi Porbunderwalla

C-rækken:

3 flasker vin blev vundet af Erik Hamre

2 flasker vin af Søren Juhl Hansen

1 flaske vin af Mikael Thorsen

Herudover var der 6 flasker vin i klappepræmie.

Nogle vindere var gået før præmieoverrækkelsen, så 2 flasker vin tilfaldt Old Boys Klubben – det siger vi tak for 🙂

GF FORSIKRING – nåede ikke at tale med så mange af jer, så vi har givet dem lov til at komme en anden dag efter en match.

26. maj

Modificeret Slagspil med Løbende Start og den første af slagsen, hvor alle 3 rækker spillede samme matchformat.

Der var kun 6 deltagere i B-rækken og det skyldes formentlig, at flere havde valgt A-rækken fra Tee 57 for at få et højere spillehandicap og dermed en potentielt lavere nettoresultat?

A-rækken havde 15 startende, men en gik ind halvvejs og det kostede så en flaske vin til nummer 3. Er man i tvivl om man kan klare at spille 18 huller, så spil da for pokker kun 9, så man ikke ødelægger det for andre.

Matchen blev vundet af:

A-rækken: Niels Christian Nielsen foran Jens Frederik Hansen og med Ib Jacobsen på 3. pladsen.

B-rækken: Steen Mahneke foran Kersi Porbunderwalla og med Niels Holst Laursen på 3. pladsen

C-rækken: Henrik Pedersen foran Torben Haghfelt og med Christian Geisler på 3. pladsen

Arve Superstar

Tirsdag den 9. maj havde Tirsdagsklubben deres årlige match med efterfølgende modeopvisning, hvor flere prominente personer var modeller og fremviste shoppens tøjudvalg. Blandt de prominente modeller var Anne-Mette og direktør Christian fra Kontoret – og vores egen Arve Sund. Efter sigende lød der et kæmpe brøl, meget højere end en kronhjort i brunst, da Arve første gang entrede ”catwalken” 😊

Hvem ved, måske laver vi en gang i fremtiden noget tilsvarende i Old Boys?

Afbud til matcher efter startliste er sendt ud

Husk, at hvis du bliver nødsaget til at melde fra efter at startlisten er sendt ud, at meddele det til Kontoret – ingen i Old Boys Bestyrelsen har adgang til at rette i Golfbox – det er kun Kontoret, der kan gøre det.

Afskaffelse af Løbende Start

Vi har tænkt os at afskaffe de månedlige Løbende Starter og indføre Baglæns Gunstart hver fredag. Det er unægtelig skønnere, at vi alle kan spise frokost næsten samtidig i stedet for med op til 1 times mellemrum.

Så med mindre, der rejser sig er ramaskrig, så afskaffer vi Løbende Start fra og med 1. april 2024 (vi ville have afskaffet det fra 1. august i år, men det ville nok være en for stor omvæltning – derfor først i næste sæson 🙂 ).

Nye medlemmer

Vi kan i denne måned byde KGK medlem 1-1794 Hr. Jørgen Dinitzen og 1-2975 Kennet Filsø Madsen velkommen som nyt medlem af Old Boys.

Et tidligere medlem har fortrudt sin manglende kontingentindbetaling og er atter blevet medlem. Vi er nu oppe på 103 medlemmer.

Fødselsdag:

Maj

Den 27. juni kan medlem 1-865 Karsten Philip fejre sin 90 års fødselsdag.

Det er imponerende, at Karsten trods sin høje alder, fortsat kan klare at spille 18 huller.

Karsten spillede således med i første runde af Tee Mesterskabet fra Tee 61 – respekt!

Bestyrelsen sender en hilsen på dagen.

Juni

Næste måned byder på hele 2 x 4+7+9-matcher, en venskabsmatch med Hornbæk, 3. afdeling af Tee Mesterskabet fra tee 52 og en gavekort-match.

9-hullers spil er aflyst den 9. juni og Erik Hamre er på rejse en stor del af måneden – så den 2. juni tager formanden sig af 9-hullerne og den 23. juni gør Niels Walløe, hvis ikke Erik er retur.

Kun den 16. juni har vi et problem og hvis vi ikke finder en til at hjælpe, må man vente indtil vi kommer ind.

Store Bededag

Så har vi lagt denne dag i graven og vi kan fremover glæde os til at få en ekstra spilledag 🙂

Spil godt – husk solcreme – også på ørerne!

Venlig hilsen

Bestyrelsen for Old Boys

Københavns Golf Klub