Skip to content

Banestatus for maj

April blev en hård omgang for banen trods det skønne vejr. Ikke 1 mm regn er det faldet på Eremitagen og parret med høj sol og minimum 10 frostmorgener har al tilvækst været stoppet på golfbanen. Bortset fra, at vi har nået vores forårsrenoveringsrutiner på greens, omgivelser, tees og par 3 bane, har april udviklet sig fra at være en klassisk “vente-på-varmen” måned til at være en krisemåned med masser af vanding om natten og håndvanding i dagtimerneaf specielt bunkerskanter.

Konsekvensen heraf har været, at vi er meget bagudpå specielt fairways og bunkers.

For fairways gælder det, at vi ikke har fået lukket hullerne endnu fra sidste års tørke. Det er en topprioritet, men vi må afvente regnen før der aktiv vækst. Vi er klar med gødning og græsfrø så snart forholdene er fordelagtige. Pt. passes fairways med 1 ugentlig klipning med en semiroughklipper. Fairwayklipperne holdes i ro indtil vi er sikre på mere normale forhold. Vi kommer stadig til at spille med oplæg i et stykke tid endnu.

Bunkers er et særligt kapitel i år. Hjortene er altid en faktor, men de har været meget hårde ved vores nyrenoverede bunkers dette forår. Vi har en fast renoveringsplan, men i denne vintersæson havde vi ekstra mange bunkers grundet sidste års tørke. Langt de fleste af vores renoverede fairwaybunkers er kommet godt igennem vintersæsonen, men ved greenbunkers har vi anvendt indkøbt rullegræs idet klubben ikke rådede over tilstrækkelige kvadratmeter reparationstørv til denne  omgang. Det indkøbte tørv dufter åbenbart fantastisk, så hjortene har muntret sig med at ødelægge vores arbejde gentagne gange specielt i marts og april. Vi har forsøgt at reparere mange gange, men til sidst besluttet at det ville være omsonst hvis ikke at der kom noget varme og almindelig fugtighed. Også vores almindelige klargøringsarbejde af bunkers med skæring af kanter og flytning af sand har været udskudt grundet tørke og hjorteaktivitet.

De næste mange uger vil bunkers derfor være i fokus, men det er et stort arbejde at renovere dem igen (nogle for 3 gang). I skal gerne uge for uge se gode fremskridt på banens bunkers.

Til trods for, at meteologerne lover masser af vand i denne weekend og lidt mere ustadigt vejr er vi stadig meget bagud på nedbør. Vi har startet året som vi sluttede – med tørke.

Til denne status er vedhæftet et par fotos af en ødelagt bunker, en for 3. gang klargjort bunker ved 15. green samt et eksempel på en almindelig forårsklargøring af en bunker fra 9. green.