Skip to content

Banestatus oktober

Med oktobers komme er vi nu begyndt på den anden halvdel af golfsæsonen. Banen er absolut klar, spilbar og står rigtig flot, men lige så stille sætter hjortene sit præg på banen med deres evindelige rumsteren. Dagenes kortere lys gør, at det bliver hjortene og ikke golferne, der hersker over Eremitagen. Greenkeeperne kæmper imod ved at blæse blade og nødder væk fra banen, rette hovspor op og reparere efter slåskampe og topdresse for lige så stille, år efter år, at gøre banen fastere og mere modstandsdygtig.

Fra og med mandag den 19. oktober vil der være måttepåbud på drivingrange. En lang og særdeles travl sæson er til ende for græstørven på drivingrange. Vi er klar igen til foråret.

Puttinggreen ved driving range trænger også til hvile, men her vil vi i første omgang lufte og efterså, sænke klippefrekvenserne før vi lukker for denne sæson.

Det går rigtigt godt med at få medlemmer og gæster til at hjælpe med til at reparere slagmærker i fairways. Vores divotposer, der hænger i starterhuset, er blevet meget populære og med støtte af de fyldte divotrør ude på banen, arbejdes der ihærdigt med at fylde huller op. Resultatet er synligt ved de tætte græsspirer der dukker op rundt omkring på fairways.

Oskar og jeg har netop optaget en ny Turftip Thursday video, der handler om korrekt rivning og genplacering af river. Riv altid med to hænder og læg riven tilbage vinkelret på spilleretningen, på den side af bunkeren der vender ud mod roughen og til sidst – hvilende på græskanten så riven er nem at få fat på. Videoen kan både ses på Facebook som hjemmeside.

Såfremt at vejret ikke er imod os så er der planlagt masser af godt vedligeholdelsesarbejde på banen de næste uger:

Uge 42: Der topdresses udvalgte stier, rundt greens og på 15 fairway.

Uge 43-45: Greensomgivelser prikkes og topdresses, teesteder propprikkes og topdresses, forgreens propprikkes og topdresses.

God fornøjelse.