Skip to content

Banestatus September

I de to første uger af september har greenkeeperne været fuldt beskæftiget med at få eftersået en stor del af banens samlede spillearealer. Først kom turen til greens og greensomgivelser, derefter teesteder og til sidst fairways. Takket være de fine vejrhold er det tydeligt at se de små græsspirer titte frem i tusindvis på de eftersåede arealer – specielt på greens. Om ikke så længe kommer turen til stier og det store træningsteested på drivingrange.

Uge 38 (16-22/9): Inden vi når til de sidste eftersåningsrutiner skal banen nå at blive klar til klubmesterskab. I indeværende uge klargøres alle bunkers igen, dvs. kanter bliver klippet og sand flyttes rundt eller bliver efterfyldt.

Uge 39 (23-29/9): I starten af denne uge vil der være en del gravearbejde på drivingrange ved vores nye puttinggreen.

Vores nye puttinggreen fik en fin start sidste år, men har haft det svært i perioder i år. Det er ikke unormalt, at det tager et par sæsoner for en ny green, at finde sit leje når greenkeepere og spillere slider på den dagligt. Denne puttinggreens udfordring er, at der løber rigtigt meget overfladevand ind på den fra drivingrange. Den dræner som sådan fint, men kan i perioder ikke følge med og det øger slitagen på græsset. To store zoner af greenen har et ringe græsdække og det er dette problem vi nu søger en løsning på.

Greenkeeperne graver et dræn ned foran puttinggreen for at fange en så stor del af overfladevandet inden det løber videre ind på greenen. Små afvandingsriste vil hjælpe med til at lede vandet ned til drænet og videre ud i grøften bag greenen.

Denne løsning er den mest skånsomme for greenen. Såfremt den ikke viser sig tilstrækkelig effektiv vil greenkeeperne til foråret grave yderligere dræn ned i selve greenen.