Skip to content

Hovedstadsmatchen 14. til 16. juli 2023

Hovedstadsmatchen har været spillet siden 1938 , hvor Sveriges kronprins Gustav Adolf indstiftede den og udsatte en pokal. Kun i årene under krigen og sidst under coronaen har den ikke været spillet. Rækkefølgen af hovedstæderne er fastsat og afbrydes kun, når et land vinder pokalen til eje, her udsætter så kongehuset en ny og matchen spilles så i pågældende land, hvorefter rækkefølgen genoptages. Den skal vindes 4 gange, før den bliver til ejendom og en ny udsættes.

I år blev matchen afholdt på hjemmebanen i Københavns Golf Klub

Holdet består af 3 herrer i hcp-grupperne 

-2,4. –  3,4

3,5  –  7,4

7,5. –  11,4

Og siden 1980 suppleret med en dame hcp -2,4. -10,4,  damen spiller med handicap.

Alle spillere skal være fyldt 22 år.

Turneringkomiteen udtager suverænt holdet.

Der ses på: 

At spilleren er aktivt deltagende i klubbens officielle turneringer det pågældende år.

At der er et reguleret handicap for pågældende sæson, som viser et billede af spillerens aktuelle form.

I år var holdet sammensat af Hans Victor (hold kaptajn), Thomas Buch Jensen, Tuula Undal og Jacob G. Schou.

Og i år VANDT KGK. ET KÆMPE STORT TILLYKKE TIL HANS, THOMAS, TUULA OG JACOB.

 

Her en dejlig feedback fra den norske hold;

” På vegne av alle oss fra Oslo Golfklubb ønsker jeg å takke for en suveren og veldig fin helg på København Golfklubb.

Gjestfriheten som dere viste, var av ypperste klasse fra A til Å. Utrolig hyggelige folk som jobber i iklubben/restauranten. Når det gjelder banen var det en stor opplevelse. En fantastisk bane dere har og ikke mindre fantastisk med alle dyrene som fredelig vandret rundt. Det ble tatt ny rekord med bilder på en golfbane.

Det danske laget var rett og slett i en klasse for seg og vant meget fortjent. Vi gjorde det vi kunne for å slå de, men enkelte oppgaver er rett og slett for vanskelige”

Keith Woods

Her ligeledes en skøn feedback fra det danske hold;

“Turneringsansvarlige: Ina, Jette, Lars H og Peter H – I var alle med til at sætte prikken over I’et.

Så fin en velkomsttale af Ina fredag aften, ovenikøbet på engelsk, så også finnerne forstod, hvad der blev sagt. Sådan, Ina. Tak😊

Og Jette, som troligt stod på 1. teested – både lørdag og søndag – hvor hun sikrede sig, at alt var i orden, og ønskede os en god tur. Tak, Jette.

Og Lars H som assisterede Jette med lodtrækningen fredag aften – så sjovt. Tak Lars.

Og Peter H, som delte ud af sin viden omkring banen, og som også agerede taxachauffør søndag, hvor han fragtede finnernes og nordmændenes bagage fra klubhuset ned til den røde låge ved Springforbivej. Tak Peter.

Og banen fik mega ros. Vores gæster var slået omkuld af naturen, dyrene og vores greens. Sådan😊

Jeg kan ikke skrive denne mail uden også at komme ind på vores holdkaptajn, Hans Victor😊
Han har hele tiden holdt os alle på holdet informeret om, hvad der skulle ske, og hvornår. Der er blevet farvekoordineret tøj til hver dag, og så leverede Hans en tale lørdag aften, hvor han formåede at blande ChatGPT (kunstig intelligensmodel) med egen viden. Vi lå flade af grin – og var alle imponerede. Og ja, så vandt vi (Hans, Jacob, Thomas og Tuula) da i øvrigt også lige Hovedstædernes Golfturnering 2023 – selvsamme år som Københavns Golfklub kan fejre 125 års jubilæum kommer klubbens navn på Pokalen.

Det blev til mange ord, men jeg føler at det er vigtigt, at de mange flotte ord, der er kommet fra vores nordiske venner gennem weekenden, når hele vejen rundt. 😊”

Tuula Undal