Skip to content

Livets Gang i KGK Old Boys Klubben i april 2024.

Kære Old Boys,

Så kom vi i gang med årets sæson.

Vi er lidt kede af, at vi hele tiden gør opmærksom på, at der er nogen, der spiller for langsomt – alt for langsomt – men det er der altså og her kommer beviset: I Åbningsmatchen var der mere end 1 time mellem de 6 hurtigste bolde og de 4 langsomste – og vi benytter Gunstart for at vi kan spise frokost sammen. Det ødelægges af de medlemmer, der går og spiller alt for langsomt! 12 huller på 4 timer – det hører ingen steder hjemme!

Hvis man starter på hul 15, så tager det max 1 time at spiller hullerne 15, 16, 17, 18 og endnu en time at spille hullerne 1, 2, 3, 4 og så har man 1 time til hullerne 5, 6, 7, 8 – så hvordan man kan bruge 4 timer er os ubegribeligt?!

Fordelen med Hold-spil er netop, at det går hurtigt og at man samler op, hvis man kan se, at man ikke kan slå den score, der allerede er lavet på hvert hul. Tænk, hvis vi havde spillet 18 huller, men det gør vi så nok næste gang og med tidsgrænse på 4,5 timer, så skal folk nok ”rubbe neglene” og komme hurtigt rundt. Vi fik nogle tips om, hvem der var årsag til det langsomme spil og det siger vi tak for.

Vi har fået mange nye medlemmer i år og det er vi selvfølgelig meget glade for. Til vore nye medlemmer kan vi oplyse, at ingen i Old Boys Bestyrelsen har adgang til GolfBox og vi kan derfor heller ikke ændre noget som helst. Skulle du være nødsaget til at melde afbud efter at Startlisten er udsendt, så skal du kontakte Kontoret i KGK – de er de eneste, der kan gå ind i GolfBox og ændre noget.

Bestyrelsen har i år ikke lavet en Gavekort Match, som tidligere år – men vi vil forsøge, om vi kan finde en dag, hvor vinene bliver udskiftet med et gavekort i stedet for.

Åbningsmatch 2024 den 3. maj for 9-hullers spillere

Vi håber, at der kommer mange spillere denne dag, så vi kan afvikle en Holdmatch ligesom med 18-hullerne.

Vi har justeret lidt i spille formatet.

Du tilmelder dig i GolfBox under Klubturnering – senest onsdag 1. maj kl. 10:00.

Spilformat ved minimum 15 spillere:

Der benyttes ikke elektronisk scoreregistrering.

Der laves hold af 3 spillere og der spilles 9 huller.

På banens Hul 1-3 – er det den bedste score pr. hul, der tæller

På banens Hul 4-6 – er det de 2 bedste score pr. hul, der tæller

På banens Hul 7-9 – er det de 3 spilleres score pr. hul, der tæller

Holdkaptajn henter scorekort på Kontoret inden matchen og fører det for holdet – og afleverer det på Kontoret efter matchen.

Vindende hold modtager et årskontingent i præmie

Spilformat ved under 15 spillere:

Der benyttes elektronisk scoreregistrering

Der spilles en individuel Stableford match på hullerne 1-9.

Der gives et årskontingent i præmie for hver 5. spiller = ved 14 deltagere er der præmie til nummer 1+2.

Spillere, der deltog i 18-hullers Åbningsmatchen den 5. april kan ikke deltage i matchen den 3. maj.

Old Boys byder på 2 stk. smørrebrød per spiller, drikkevarer er for egen regning.

Resultater i april:

5. april – Åbningsmatch. De heldige/dygtige vindere af et Årskontingent blev: Finn Krog, Poul Hansen, Freddy Lassen (med for første gang) og Arve Sund.

De glade vindere 😊

12. april – 1. afdeling i årets Tee Mesterskab fra Tee 61 blev vundet i suveræn stil af Mikael Randel med 40 points foran Michael Laursen med 35 og Ulrik The Eagle Andersen-Alstrup med 34 point. Der var flotte scores trods vejret, som bød på først gråvejr, kraftig vind fra sydvest plus hele 2 gange regnbyger.

19. april – Stableford – årets første OOM Match blev afviklet på en dag, hvor det stort set regnede hele vejen rundt. I B-rækken spillede alle 14 tilmeldte, hvorimod det kneb gevaldigt i A-rækken, hvor der både kom afbud og et par spillere gik ind undervejs. Det er utrolig dårlig stil og ikke i Old Boys Klubbens ånd – at man ikke fuldfører en runde, når man ellers er frisk nok til at sidde i restauranten og spise frokost bagefter! Vinder i A-rækken blev Nils Juhl Andreasen med 37 points foran Ib Jacobsen med 32 og Mikael Randel med 30 points. B-rækken blev vundet af Poul Hansen med 30 points foran 4 spillere alle med 27 points. Nr. 2 blev Mikael Thorsen og nr. 3 Jens Taarnhøj. Der var desværre lidt bøvl med telefonerne, som helt sikkert skyldes de dårlige netværksforbindelser, der er i Dyrehaven. Matchlederen besluttede derfor, at vi i den kommende periode vil spille uden markør i matcherne. Klubbens nye direktør er opmærksom på problemet og vil forsøge at gøre noget for at udbedre det i den nærmeste fremtid.

26. april – Modificeret Slagspil – Dagen var historisk, idet det var første gang i vores levetid, at vi kunne spille Old Boys golf på Store Bededag. Tidligere år har dette ikke været muligt, men vort pres på den siddende Regering sidste år var medvirkende til, at Helligdagen blev afskaffet. Der var desværre en del frafald til de to matcher, der blev afviklet. Om det skyldtes Sund Invitational, der blev spillet dagen før eller vejrudsigten – det ved vi ikke, men matchen blev vundet af Ulrik The Eagle Andersen-Alstrup med en nettoscore på 75 foran Jens Frederik Hansen med 76 og Michael Gerlif med 77. Desværre var der kun 5 spillere i A-rækken, der fuldførte! B-rækken blev vundet af Jens Taarnhøj med netto 75 foran Ditlev Bondesen med 79 og Lars Høhne med 80. Alle spillere i B-rækken gennemførte runden.

Vinterturnering – endelige resultat

A-rækken blev vundet af 1-2589 Michael Laursen med 12 point foran 1-2738 Michael Gerlif med 11 point. På 3. pladsen havde vi 3 spillere med 10 point, så indbyrdes matcher afgjorde, at Finn Allingstrup 1-3221 blev nr. 3 foran Nils Juhl Andreasen og Jens Frederik Hansen.

B-rækken havde vi igen i år lidt kaos. Vinder endte med at blive 1-2708 Michael Elkiær Andersen med 11 point foran 1-912 Christian Geisler også med 11 point men den indbyrdes match blev vundet af Michael. På 3. pladsen kom 1-2370 Poul Hansen.

Venskabsmatch med Hornbæk i Hornbæk 7. juni

Det er i år vores tur til at spille på udebanen i Hornbæk og vi opfordrer så mange som muligt, til at tilmelde sig, så vi kan stille med det bedste hold + formanden 😊

Hvis du ikke kommer med på holdet, så får du selvfølgelig din betaling tilbage. Tilmeld dig her via dette link: https://tourentry.golfbox.dk/?cid=4452497

Desværre kan man ikke betale greenfee + frokost ved tilmelding, da matchen spilles på udebane. I stedet for skal du betale 480 kr. via MobilePay til formanden på 2164 4616 – skriv kun dit KGK medlemsnummer på betalingen.

Nye medlemmer – nr. 111 + 112 + 113

Netop som Månedsnyt for marts blev udsendt modtog vi en indmeldelse fra 1-977 Lars Winther Larsen, som vi byder hjertelig velkommen.

Et par dage før sæsonstarten mødte formanden medlem 1-2849 Jørgen Friis, som formanden kender fra Introgolf. Jørgen ville meget gerne være medlem nummer 112, så det blev han.

Jørgen vil starte med udelukkende at spille 9 huller. Vi byder også Jørgen hjertelig velkommen!

Dagen efter Åbningsmatchen tilmeldte Erik Johannsen 1-1197 sig 1. afdeling af Tee Mesterskabet inden han kontaktede formanden om medlemskab. Erik betalte straks og blev med det samme optaget, som medlem nummer 113 og det 15. nye medlem i år! Vi byder Erik hjertelig velkommen!

Udsolgt

Golfrejsen til Mallorca er udsolgt (19 deltagere) – ligeså er udflugten til Sverige i august (20 deltagere). Ville du have været med et eller begge steder, så kontakt formanden for at komme på venteliste.

Langsomt spil – tips til forbedring.

Som de fleste i Old Boys ved, så har vi fokus på, at vi spiller for langsomt – og det er vi ikke ene om.

I Introgolf var der først på måneden et møde med alle mentorer, hvor cheftræner Klas også havde fokus på for langsom spil og selv KGK’s bestyrelse ønsker, at der spilles hurtigere. Klas viste et videoklip, som han havde optaget på hans golfrejse til Cadiz i marts, hvor man så 3 herrer, der brugte lidt over 4 minutter på at drive ud på et hul. Det lignede på afstand faktisk 3 medlemmer af Old Boys, men det blev ikke endeligt bekræftet 🙂 – men 4 minutter for at slå 3 slag er chokerende meget og hvis det sker på hvert hul, så er der ikke noget at sige til, at nogle oplever problem med at spille 12 huller på 3 timer og 18 huller på under 4,5 timer.

En regel man lærer Introgolfere er, at man ADRIG går tilbage til sin vogn/bag, når man har puttet færdigt – den placeres selvfølgelig mod næste teested inden man putter. Det kan vi også lære at gøre i Old Boys.

Vores overgang til Livescoring på telefonen er et andet tiltag, som gør det hurtigere.

Fødselsdage

Vi har ingen runde fødselsdage i maj måned – til gengæld har vi 5 i juni 🙂

Månedens Profil

I denne måned har vi fornøjelsen af at præsentere medlem 1-2496 Arve Sund, som fyldte 75 år i går.

De 4 spørgsmål:

1: Hvornår startede du med at  spille golf – og i hvilken klub?

2: Hvad har du beskæftiget dig med, da du var erhvervsaktiv?

3: Hvornår blev du medlem i KGK?

4: Hvad er det bedste for dig, som medlem af Old Boys klubben?

– Min golf startede på Passebækgård i Gilleleje. Når jeg var på ferie i Danmark mente jeg, at det kunne være en hyggelig aktivitet. Året var vel 1989. Altså ferie beskæftigelse . Efter et par år melde jeg mig ind i Gilleleje Golfklub, og benyttede den når vi var i Danmark. Langt senere meldte jeg mig ind i Golf Lavaux i Schweiz.

– Professionelt har jeg en karriere indenfor Hydro, og var med i perioden, hvor Hydro gik fra at være et konglomerat ( gødning, olie, PVC, lakse opdræt etc. ) til en aluminiums virksomhed. I den forbindelse har jeg haft stillinger, indenfor aluminium, i Norge, Danmark, UK , Tyskland, Belgien, Schweiz og USA.

– Jeg valgte at pensionere mig i 2014, og vi valgte at flytte fra Schweitz til Charlottenlund i 2015. Jeg blev medlem i KGK i 2017.

– Jeg valgte, efter et år med medlemskab både i Gilleleje og København, at satse på KGK.

Her befinder jeg mig godt. Socialt en fantastisk klub, i en natur, som er sin egen. Der er mange fantastiske golf klubber, men KGK er anderledes. 

Det er ingen hemmelighed, at jeg tilbringer mange timer i klubben. Jeg føler mig hjemme.

Maj måned:

Åbningsmatch for 9 hullerne.

Vi afvikler endvidere 2. afdeling i Tee Mesterskabet, denne gang fra Tee 57.

Så har vi 2 x almindelig Stableford OOM Matcher og endelig slutter vi måneden af med Modificeret Slagspil + 4-7-9 i alle 3 rækker med Løbende Start fra Hul 1. Til orientering for nye medlemmer kan vi oplyse, at 4-7-9 betyder, at der er en præmie til nummer 4-7-9 i hver række. Disse matcher erstatter, at vi ikke benytter klappepræmier i Old Boys efter hver match. Vinderne må disse dage nøjes med at få 6 points i OOM (Order Of Merit).

Månedens citat

”Husk solcreme – også på ørerne!”

Venlig hilsen

Bestyrelsen for Old Boys

Københavns Golf Klub