Skip to content

Livets Gang i KGK Old Boys Klubben i februar 2024.

Vi nærmer os sæsonstart og ikke kun bestyrelsen er begyndt at se fremad til sæsonen, også et af vore ældste aktive medlemmer vil gerne være på forkant med situationen. Vi modtog således i starten af denne måned denne mail fra Erling Kjølhede:

Må jeg høfligst forespørge om jeg, eventuelt flere – før sæsonstart kan modtage vejledning i opstart og efterfølgende brug af ovennævnte emne (elektronisk scoreregistrering)

Jeg kan oplyse at jeg flere gange sidste år spillede flere 18 hullers to-bolde i under tre timer og et kvarter med normal scorekort udfyldning.

Jeg skulle nødig diskes for ikke at overholde tidsgrænsen når vi spiller med elektronisk scorekort.

Med venlig hilsen  Erling medlem nr. 833

Vi har på baggrund af Erlings mail nu valgt at spørge jer alle, om der mon er andre – fx de mange nye medlemmer – der også kunne tænke sig at få en lille introduktion til, hvordan man udfylder sit scorekort på telefonen i forbindelse med vore matcher?

Vi skal derfor bede alle, der gerne vil deltage i et lille introduktionsmøde til, hvordan man bruger sin telefon til scoreregistrering – om at svare på denne mail til formanden inden 8. marts. Når vi kender antallet, så inviterer vi til 1-2 seancer, hvor vi gennemgår systemet, så alle er klar til 2024-sæsonen.

Udflugt til Sverige

Vi har den meget store fornøjelse, SE MERE HER, at invitere dig til at deltage i årets udflugt til Sverige. I år er det allerede den 16. august og vi skal spille den bedste bane i Sverige (kåret i 2022 og 2023): Tegelberga nord for Trelleborg. Vi har 20 pladser efter ”ført-til-mølle”.

Nyt gammelt medlem og to nye

KGK medlem 1-634 Mogens Nielsen er igen medlem af Old Boys. Mogens har ikke spillet med os de senere år på grund af sygdom i sin nærmeste familie.

Vi byder Mogens hjertelig velkommen tilbage!

Vi kan endvidere byde hjertelig velkommen til 1-3261 hr. Henrik Schnefeld og 1-598 Jacob S. Arrevad, som nye medlemmer af vores klub i klubben.

Vi er således nu 108 medlemmer, heraf 10 nye siden Generalforsamlingen.

En skør ide?

Redaktøren har fået den – skøre? – ide, at lave en ”Månedens Profil”, hvor vi stiller et medlem af Old Boys Klubben 4 simple spørgsmål, så vi alle kan lære bare en lille smule, om dem vi går og spiller med. Vi udsendte derfor denne invitation:

Redaktionen i ”Livets gang i Old Boys Klubben” har tænkt på at lave et fast punkt i hvert Månedsnyt – hvor vi har ”Månedens Profil”. De første vi har udvalgt, er de ældste af vore medlemmer, samt de, der fylder 90, 85, 80 og 75 år i 2024. Du er blandt disse og jeg vil venligst spørge dig, om du er frisk på at være med på spøgen, ved at svare på disse 4 simple spørgsmål?

1: Hvornår startede du med at  spille golf – og i hvilken klub?

2: Hvad har du beskæftiget dig med, da du var erhvervsaktiv?

3: Hvornår blev du medlem i KGK?

4: Hvad er det bedste for dig, som medlem af Old Boys klubben?

Vi håber du er med på ideen, når det bliver din tur til at modtage invitationen?

Månedens Profil i februar

Vi lægger ud med vores ældste medlem 1-865 Karsten Philip, som har svaret:

Jeg startede i KGK som 8 årig hos træner “Neser” 1941. Desværre ses det ikke på mit spil.

Jeg har drevet pels og skind forretning engros og detail.

Jeg blev medlem i KGK samme år (1941) som  jeg startede. Jeg udmeldte mig desværre senere dels på grund af arbejde dels på grund af en karriere som sejler på et rimeligt højt plan. Min genindmeldelse må kunne oplyses på kontoret men den var desværre for sen til at jeg kunne blive kontingentfri da jeg fik alderen til det.

Golfen og det sociale samvær med de meget flinke og venlige mennesker jeg møder i Old Boys Klubben.

Fødselsdage

Tirsdag den 5. marts kan 1-1031 Nils Winther fejre sin 80 års fødselsdag.

Søndag den 31. marts kan 1-1564 Svend Ørjan Jensen fejre sin 80 års fødselsdag. Svend har ikke spillet de seneste 6-7 år, men troligt betalt kontingent hvert eneste år og det er vi meget taknemmelige for. TAK!

Nyt knæ

1-1971 Christian Ravn har fået et nyt knæ og vil derfor først kunne spille med os i forsommeren. Vi ønsker for Christian, at han kommer smertefrit gennem forløbet og vi glæder os til at spille med ham til sommer.

Farvel til Christian Tage Nyvang Hansen

Bestyrelsen deltog i Christians afskedsreception den 23. februar. Vi holdt ikke tale, men i et brev takkede vi ham for mange års godt samarbejde. Vi er alle meget kede af, at han ikke fortsætter i KGK, men ønsker ham selvfølgelig alt det bedste i tiden fremover. Vi var overbeviste om, at Christian modtog mange vingaver, hvorfor vi besluttede at give en anderledes gave i form af en spændende bog om italienske vine + en flaske god italiensk vin. Du kan se bogen her (Muusmann Forlag):

Et historisk tilbageblik

I forbindelse med udarbejdelsen af den kommende Årbog for KGK har formanden for Tirsdagsklubben Annette Suhr sendt os nedenstående lille artikel fra Klubblad nr. 13 i juni 1993 – den gang foregik det noget anderledes end i dag 🙂

Månedens citat

”Den lige vej er den bedste”

Invitation til Åbningsmatch 2024 den 5. april for 18-hullers spillere (9-hullerne har deres egen match den 3. maj)

Vi satser på, at næste måned bliver mild, solrig og ikke mindst tør, så vi kan få lov til at åbne sæsonen som planlagt.

Vi starter sæsonen med at spille 12 hullers Stableford Holdmatch fra Tee 52.

Præmien er sæsonens bedste: Et årskontingent til Old Boys Klubben til hver spiller på det vindende hold til en værdi af 300 kr. (det fås ikke bedre!)

Hvis man deltager i denne match, så kan man ikke også deltage i 9-hullernes Åbningsmatch den 3. maj.

Tilmeldingen starter den 1. marts i GolfBox, som atter laver holdene, så totalt spille handicap er så ens, som det er muligt. Vi spiller hullerne 1-8 +15-18 med en Gunstart kl. 09:00. Mødetid er 08:30.

Følgende er gældende:

På banens Hul 1-4 – er det den bedste score pr. hul, der tæller

På banens Hul 5-8 – er det de 2 bedste score pr. hul, der tæller

På banens Hul 15-18 – er det de 3 bedste score pr. hul, der tæller

Ved pointlighed vægtes sammenlagt laveste handicap.

Holdkaptajn udfylder et gammeldags scorekort med resultat per hul + sammenlagt.

Du tilmelder dig i GolfBox under Klubturnering inden onsdag den 3.april kl. 12:00. Old Boys byder på 2 stk. smørrebrød per spiller, drikkevarer for egen regning.

Status Vinterturnering

Vi har desværre haft en rigtig vinter i år, så mange har ikke kunne afvikle sine matcher. Det er vi kede af, men det er desværre ’ude af vore hænder’ og med knap 1 måned tilbage at spille i, så er der nogle, som har mere end travlt med at få spillet matcher især i B-rækken. Vi tror ikke det kan nås, men vi håber B-række spillerne  er af en anden mening?

Venlig hilsen

Bestyrelsen for Old Boys

Københavns Golf Klub