Skip to content

Livets Gang i KGK Old Boys Klubben i juli 2023.

Foto af Karsten Pers

Foto af Karsten Pers.

Status på tilmelding til Old Boys’ KGK 125 års Jubilæumsmatch

Vi kan maksimalt være 48 spillere, både på 9-huller og 18-huller. Her i uge 30 er der tæt på udsolgt til 18-hullers matchen med kun 3 ledige pladser – men masser af pladser til 9-hullerne (30).

Selvom du ikke spiller fredag, den 18. august, så kom og deltag i løjerne efter matchen, startende ved 15:30 tiden, hvor musikken begynder at spille og der er puttekonkurrence, food truck mm.

Drinkskupon til de 50 første den 18. august

Mellem kl. 15:30-18:00 vil formanden udlevere 2 stk. drinkskuponer til hver deltagende medlem af Old Boys Klubben. De kan fx bruges til at købe 2 glas vin, så man kan byde sin ledsager på en forfriskning.

Kuponerne kan kun anvendes i restauranten og skal bruges på dagen.

Vi har skrevet til GolfBox

Efter vi nu har benyttet Live Scoring i en måneds tid og vi har gjort os nogle erfaringer, har formanden skrevet til GolfBox om 2 punkter, som vi gerne ser forbedret:

1: Kan man få en lille besked, når man har tastet scoren ind på rundens sidste hul – fx noget i retning af: ”Tak – din runde en nu registreret”.

Svar fra GolfBox: Nej, det kan man ikke hvis man bruger den funktion hvor alle spillere kan indberette for alle i bolden. Så er det nemlig ikke et elektronisk scorekort, og derfor heller ikke noget der kan/skal godkendes. Det er udelukkende til brug til at vise livescoring. Hvis de bruger funktionen med markørgodkendelse, så kommer de helt igennem godkendelsesprocedure.

2: Kan man få spillerne i nøjagtig samme rækkefølge for alle spillerne i flighten?

    Et eksempel – med 3 spillere:

    Som det er nu, så står spiller 1 først på spiller 1’s telefon, spiller 2 står først på spiller 2’s telefon og spiller 3 står først på spiller 3’s telefon.

    Det vil vi gerne have ændret, så spiller 1 står først på alle 3 spilleres telefoner og spiller 2 står som nummer 2 på alle 3 spilleres telefoner og endelig står spiller 3 som nummer 3 på alle spilleres telefoner.

    Det vil gøre det meget mindre forvirrende og meget lettere at registrere score efter hullet for de ’gamle drenge’ i KGK.

Svar fra GolfBox: Nej, det vil altid være den spiller som er logget ind som vil stå først på scorekortet, så det vil ændre sig i forhold til, hvem der er logget ind.

Så blev vi så klogere. Vi valgte efterfølgende at prøve en runde af med fast markør – hvordan det spandt af, kan du læse nedenfor under 21. juli.

Live Scoring kontra Scorekort

Vi har nu afprøvet Live Scoring 6 fredage over sommeren og kan efter matchen den 28. juli konstatere, at 9-hullerne er store modstandere af systemet. Det er lidt ærgerligt, for det er 9-hullerne, som har været problemet – Kontoret kan simpelthen ikke læse, hvad det er mange af 9-hullerne skriver på deres scorekort. Derfor – og kun derfor – har vi afprøvet Live Scoring over sommeren. Både den 28. og 21. juli skulle man underskrive på telefonen, men det var først den 28. juli, at der kom et mindre oprør over, at man nu også skulle underskrive (det gør man jo også på en gammeldags scorekort, så hvad er problemet??). De øvrige 4 gange, hvor vi har benyttet Live Scoring uden markør, har der næsten ingen klager været.

Vi har derfor besluttet følgende i samarbejde med Kontoret:

18-hullerne fortsætter med Live Scoring med markør

  9-hullerne går tilbage til Live Scoring uden markør. Om 9-hullerne fører scoren efter hvert hul eller om de skriver deres score på et gammeldags scorekort er ligegyldigt, når bare de efter runden taster deres score ind på telefonen – for Kontoret gør det ikke!

Resultater 7. juli

Denne fredag havde Anne-Mette ferie og direktør Christian havde en fridag. I stedet for var der en vikar, men det ville ikke have været et problem, hvis alt var ”kørt efter bogen”, for så kunne vikaren passe kontoret og vi kunne afvikle vores 3 matcher uden at kontoret skulle gøre andet, end at printe resultater, når alle var kommet ind. Sådan skulle det imidlertid ikke gå – for 18 hullers spillerne, idet Christian havde lavet en fejl og glemt at udsende link til Live Scoring! Det afstedkom en del frustrationer fra morgenstunden og vikarens hjælp viste sig at være helt forkert.

18-hullerne måtte gå ud med et ældgammelt og printet scorekort (noget som man vist brugte en gang for meget længe siden 😊) – mens 9-hullerne kunne registrere score via deres telefoner fordi de havde fået linket sammen med startlisten.. Da 18-hullerne kom ind ville vikaren have, at alle skulle indtaste deres score i et link, som Christian havde sendt ud, mens de spillede. Det genererede også en del frustrationer, så alt i alt var det en meget uheldig matchdag vi havde denne fredag. Vi håber ikke al balladen giver et forkert syn på Live Scoring, da der alene var tale om en menneskelig fejl.

Vindere blev:

A-rækken: Ulrik The Eagle Andersen-Alstrup med 34 points foran Christian Strandgaard/Michael Gerlif/Jørgen Ib Hansen alle med 32 points

B-rækken: Ditlev Bondesen med 35 points foran Steen Mahneke med 32 og Kersi Porbunderwalla med 31 points.

C-rækken: Finn Skovgård med 20 points foran Kennet Madsen/Erik Neubert/Anders Scheuer Nielsen alle med 18 points. Rødvinen til Kennet kom tilbage i vin skabet, idet Kennet var gået, da der var præmieoverrækkelse.

Resultater 14. juli

Vi diskuterer hvert år, om vi skal holde pause i juli måned fordi mange er på ferie – men denne fredag beviser vist, at det skal vi ikke! Hele 28 Old Boys spillede nemlig med i de 3 rækker.

Vindere blev:

A-rækken: Christian Strandgaard med 33 points foran Ib Jacobsen/Jørgen Ib Hansen med 31 points

B-rækken: Ditlev Bondesen med 36 points foran Hans Henrik Leschly med 34 og Poul Hansen med 33 points

C-rækken: Henrik Pedersen med 17 points foran Erik Neubert med 14 points og Erik Hamre.

Resultater 21. juli

Første forsøg med fast markør viste sig vist at være måden, vi fremover skal afvikle matcherne på. Det fungerede perfekt, når bare man husker at notere den samme score og ikke fx ”samle op” og 8 slag på et Par-4 hul.

Vi prøver det igen næste gang inden vi beslutter endeligt, hvordan det skal være fremover.

Matcherne gav følgende vindere:

A-rækken: Ib Jacobsen med 37 points foran Jørgen Ib Hansen med 36 og Arve Sund med 34.

B-rækken: Formanden med 39 points (det er vist ikke sket siden Ruder Konge var Knægt! – at formanden vandt) foran Kersi Porbunderwalla/Finn Skovgård begge med 34 points.

C-rækken: Erik Neubert med 17 points foran Povl Holm med 16 points og en stribe med 14 points, hvor Niels Jørgen Jæger havde det laveste handicap.

Resultater 28. juli

Modificeret Slagspil i alle 3 rækker med Live Scoring med fast markør gav følgende resultater:

A-rækken: Ib Jacobsen med netto 72 slag foran Michael Gerlif med 73 slag og Erik Fabrin med 74 slag

B-rækken: Kersi Porbunderwalla med netto 76 slag foran Poul Hansen/Lars Høhne med netto 77 slag

C-rækken: Søren Juhl Hansen med netto 36 slag foran Henrik Pedersen med 40 slag og Niels Jørgen Jæger 41 slag

Velkommen tilbage til Finn Krog!

Det var dejligt at se Finn tilbage på banen igen efter næsten 1,5 års fravær grundet sygdom. Finn startede i dag den 28. juli med at spille 9 huller. Vi ønsker Finn hjertelig velkommen tilbage!

Lund i september

Vi har nu modtaget i alt 16 tilmeldinger til årets udflugt = 4 x 4-bolde. Kommer der flere, så kommer de på venteliste indtil der kan dannes enten 3- eller 4-bolde. Der lukkes helt for tilmeldinger pr. den 10. august.

Spanien i oktober

Vi har stadig 1 ledig plads i enkeltværelse.

Oldboys-Tirsdagsklubben Greensome

Vedhæftet invitation til vores traditionsrige match med dameklubben, hvor vi har behov for flere tilmeldinger for at matchen skal kunne afvikles som normalt. Det er unormalt, at en match, som er gratis, ikke bliver udsolgt!

Husk KGK Åben Herredag

Fredag, den 1. september afvikles vores Åbne Herredag og vi opfordrer jer alle til at melde jer. Der spilles i 3 rækker – 2 fra tee 57 og 1 fra tee 52. 9-huller er aflyst denne dag!

Åben Herredag – Asserbo

Vi har modtaget vedhæftede invitation fra Asserbo.

Hilsen fra Hans Jørgen Nyegaard

Hans Jørgen har været igennem et længere sygdomsforløb og er nu ved at komme ovenpå igen. Hans Jørgen er begyndt at spille golf igen med sin kone og håber på at være tilbage til Old Boys spil på fredage efter sommeren.

Nyt medlem

Netop som juni måneds nyhedsbrev blev sendt ud, tikkede en indbetaling ind fra endnu et nyt medlem, årets 14. nye medlem og vi er nu atter 107 medlemmer, som var medlemsantallet med udgangen af september sidste år.

Jeg har derfor den store fornøjelse, at byde KGK medlem 1-3101 hr. Claus Tage Hansen velkommen i vores klub i klubben. Synes du navnet lyder bekendt? – Så er det fordi, der er tale om far og søn 🙂

Til Claus: Hjertelig velkommen – vi glæder os alle til at spille med dig.

Fødselsdag:

Christian P. Skjoldborg       85 år den 15. august

Ditlev Bondesen                 80 år den 19. august

Niels Holst Laursen            85 år den 22. august

Kersi Porbunderwalla         75 år den 28. august

Bestyrelsen sender en hilsen på dagen.

August

En meget travl måned byder på lidt af hvert. Vi starter med en almindelig Stableford, derefter den årlige Greensome Match med damerne og ugen efter vort bidrag til KGK’s 125 års jubilæum inden vi afrunder måneden med en gang Modificeret Slagspil med Løbende Start – måske den sidste af slagsen? Vi har ikke fået plads til 4. afdeling af Tee Mesterskabet, som først afvikles i september.

Formanden har fået fri den 25. august til at spille Sejling Open i Helsingør.

DK CHAMPIONNAT DU MONDE INTERNATIONAL DE BOULE 2023

Som omtalt i juni var formanden medarrangør af årets højdepunkt i det Sydfranske den 11. juli, sammen med Old Boys medlem 1-1960 (Tommy Thomsen) – her følger et par fotos fra dagen 🙂

Turneringen spilles på torvet i den hyggelige middelalderby Tourrettes-sur-Loup lidt nordvest for Nice.

De to arrangører Årets vinderhol: Ditte flankeret af KGK medlem 1-2970 Michael Bjergby + tidligere

KGK medlem 1-2037 Rasmus Thomsen.

Spil godt – husk solcreme – også på ørerne!

Venlig hilsen

Bestyrelsen for Old Boys

Københavns Golf Klub