Skip to content

Livets Gang i KGK Old Boys Klubben i marts 2024.

Kære Old Boys,

I ønskes alle en dejlig Påske og ventetid på årets sæsonstart, som nærmer sig med raske skridt – årets sæson åbner for 18-hullers spillerne i ugen efter Påske. 9-hullerne venter en måned mere for at vejret skal blive varmere.

Fredag, den 5. april går vi i gang og vi håber, at du er tilfreds med vores sæsonplan og at du også glæder dig til mange spændende matcher?

I forbindelse med frokosten den 5. april kommer klubbens nye direktør Henrik Voigt og hilser på, så vi alle kan lære ham bedre at kende og chefgreenkeeper Martin Nilsson kommer og fortæller om arbejdet på banen.

Vi har haft en regnfuld vinter og vi kan risikere, at der vil være måtte-påbud i længere tid i april – men det er helt fint for Old Boys, hvis vi skal bruge måtter for at beskytte banen mest muligt – det gør vi gerne.

For at sikre, at vi alle spiller efter de samme regler, har vi vedhæftet årets Spilleregler samt Årsplanen.

Vi skal traditionen tro bede dig fokusere på 2 matcher, som vi skal sikre os, at vi stiller med de bedste spillere (+formanden :-): Matchen med Hornbæk i Hornbæk den 7. juni og matchen med Tirsdagsklubben den 9. august. Så sæt allerede nu kryds i din kalender og informér familien om, at disse 2 fredage, er du optaget af golf 🙂

Rigtig god sæson 2024!

Åbningsmatch 2024 den 5. april for 18-hullers spillere (9-hullerne har deres egen match den 3. maj)

Vi starter sæsonen med at spille 12 hullers Stableford Holdmatch fra Tee 52.

Præmien er sæsonens bedste: Et årskontingent til Old Boys Klubben til hver spiller på det vindende hold til en værdi af 300 kr. (det fås ikke bedre!)

Hvis man deltager i denne match, så kan man ikke også deltage i 9-hullernes Åbningsmatch den 3. maj.

Du tilmelder dig i GolfBox under Klubturnering inden onsdag den 3.april kl. 10:00.  Vi spiller hullerne 1-8 +15-18 med en Gunstart kl. 09:00. Mødetid er 08:30.

Følgende er gældende:

På banens Hul 1-4 – er det den bedste score pr. hul, der tæller

På banens Hul 5-8 – er det de 2 bedste score pr. hul, der tæller

På banens Hul 15-18 – er det de 3 bedste score pr. hul, der tæller

Ved pointlighed vægtes sammenlagt laveste handicap.

Holdkaptajnen udfylder et scorekort for holdet, som afleveres på kontoret efter matchen.

Old Boys byder på 2 stk. smørrebrød per spiller, drikkevarer for egen regning.

Elektronisk Scorekort på mobiltelefonen

Vi fik tilbagemelding fra 14 medlemmer om deltagelse i en kort uddannelse i at udfylde scorekort på telefonen og har inviteret til uddannelse 2 forskellige dage – 3. april 12:00 og 4. april 16:00.

Er du en af dem, som tænkte: ”Det var måske en meget god ide” – men ikke fik taget dig sammen til at tilmelde dig, så svar på denne mail med, hvilken dag du vil dukke op – så kan du stadig nå at komme med 🙂

Månedens Profil

Denne måneds profil er medlem 1-1031 Nils Winther, som fyldte 80 år den 5. marts:

De 4 spørgsmål:

1: Hvornår startede du med at  spille golf – og i hvilken klub?

2: Hvad har du beskæftiget dig med, da du var erhvervsaktiv?

3: Hvornår blev du medlem i KGK?

4: Hvad er det bedste for dig, som medlem af Old Boys klubben?

1: Jeg startede i 1990 i Vallensbæk

2: Jeg er stadig erhvervsaktiv

3: 1992

4: At spille slagspil sidste fredag i måneden fra første T-sted

Nye medlemmer + ny rekord

KGK medlem 1-73 Carsten Jensen er nyt medlem i Old Boys Klubben.

Ligeså er medlem 1-424 Pierre Rene Guichard.

Vi byder dem begge hjertelig velkommen og vi glæder os til at spille med dem.

Vi er nu 110 medlemmer – vi har aldrig været så mange i nyere tid – heraf er 12 nye medlemmer kommet til siden Generalforsamlingen.

Fødselsdage

1-2496 Arve Sund fylder 75 år den 25. april

Endnu et nyt knæ

Desværre er jeg forhindret i at deltage i forårssæsonen grundet udskiftning af et knæ. Jeg forventer at være stærkt tilbage til sommersæsonen.

Spil godt så længe. Claus Rasmussen 1-2897

Tilbud på golf i Sønderjylland

Det er sæson for tilbud fra andre baner. Se vedhæftede tilbud fra Sønderjylland. Bestyrelsen laver ikke en tur til Sønderjylland, men hvis nogen af vore medlemmer kommer i den del af landet, så var det måske interessant?

Månedens citat

”Den lige vej er den bedste”

Status Vinterturnering

A-rækken har spillet færdigt og i B-rækken er Mogens Røstbjærg og Bo Zwicky Ørum trukket ud af turneringslederen. Vi takker dem begge for deres bidrag til præmiebordet..

B-rækken er endnu ikke afgjort og Poul Hansen kan stadig nå at vinde, hvis han besejrer Jens Taarnhøj med mere end 2/1. Deadline er mandag 1. april.

Nedenfor finder du det foreløbige resultat. A-rækken har frem til onsdag, den 3. april kl. 12:00, hvis der er resultat(er), der skal protesteres over.

B-rækken har frem til 1. april til at færdiggøre matcher og spilles de ikke, så taberdømmes begge spillere.

Nye Handicapregler 2024 indføres i to faser (06/03-2024 (Dansk Golf Union))

Som tidligere annonceret har R&A og USGA udgivet en opdateret version 2024 af Handicapreglerne. I Danmark har vi omtalt denne opdatering af flere omgange og flere steder og annonceret en samlet igangsættelse af de nye regler pr. 1. april 2024.Dansk Golf Union har dog besluttet at opdele indfasningen af de nye Handicapregler i to etaper – pr. 1. april 2024 og pr. 1. januar 2025.
Første fase – gældende pr. 1. april 2024:

 • Indførelse af rating af kortbaner
 • Mulighed for handicapregulering i par-turneringer (Four-Ball)

Anden fase – gældende fra 1. januar 2025:

 • Indførelse af 9-hullers Course Rating
 • Ny metode til op-skalering af 9-hullers runder og afbrudte runder til 18-hullers resultat

Begrundelse og detaljer:
Indførelsen af 9-hullers Course Ratings indebærer en større omlægning i DGU-databasen og i GolfBox. Systemet er færdig til sæsonstart, men herefter ligger der en del arbejde hos klubberne med opdateringen til baner, der nu også indeholder 9-hullers ratings. Disse ændringer indebærer nye konverteringstabeller, nye muligheder for udskrift af scorekort (for 9 eller 18 huller, afhængig af en spillers forudgående valg af runde) samt ændringer i opsætningen af banevalg i turneringer.

DGU vurderer, at dette arbejde vil være for omfattende og forstyrrende at udføre for klubberne samtidig med sæsonstart og undervejs i sæsonen. Vi har derfor valgt at udskyde iværksættelsen af indførelse af 9-hullers ratings til 2025.

Der vil naturligvis være en grundig vejledning til klubberne med hensyn til dette. Vi planlægger at begynde den proces senest medio august 2024.
De enkelte hovedpunkter:
Gældende fra 1. april 2024

 1. Indførelse af rating af kortbaner. Baner med en længde på minimum 685 for 9 huller kan rates og derefter bruges til handicaptællende runder. Der er ikke længere krav om, at der skal være mindst ét par-4 hul.
  Banerne rates i løbet af 2024 gennem en proces, hvor klubberne, der måtte ønske en rating, udfylder et skema til DGU med oplysninger om data fra pågældende bane. Herefter udstedes en rating, som kan findes i GolfBox på linje med andre ratede baner. Der vil være en vis behandlingstid for sådanne ratings afhængigt af timingen og mængden af indsendte baner.
 2. Mulighed for handicapregulering i par-turneringer (Four-Ball). Hvis en sådan turnering er sat op som handicaptællende i GolfBox, vil systemet automatisk beregne, om en spillers individuelle bidrag til holdets score kvalificerer til handicapregulering. Ny Regel 5.10 i Handicapreglerne beskriver forudsætningerne for, at dette kan gøres.

Gældende fra 1. januar 2025

 1. Indførelse af 9-hullers Course Rating. Med virkning fra 2025 vil en banerating være opdelt i en rating for for-9, en rating for bag-9 og en samlet 18-hullers rating, hvor vi indtil nu kun har haft en samlet 18-hullers rating. Det betyder med andre ord, at du får et 9-hullers-scorekort med ud, hvis du vælger at spille 9 huller, eller et scorekort til 18 huller, hvis det er det, du har planlagt.

  For spilleren har det betydning for det tildelte spillehandicap, da ratingen ofte er forskellig for for-9 og bag-9. Hvis vi eksempelvis i dag spiller 9 huller, får vi halvdelen af 18-hullers spillehandicappet – lad os sige 10, hvis vi samlet har 20 slag tildelt. Men fremover vil vi altså kunne få 11 slag med ud på for-9, hvis vi vælger denne til vores 9-hullers runde, og hvis for-9 er ratet “sværere” end bag-9.

Ny metode til op-skalering til 18-hullers Handicapresultat. Med virkning fra 1. januar 2025 ændres metoden for, hvordan man opskalerer en 9-hullers runde (eller en afbrudt 18-hullers runde) til et 18-hullers Handicapresultat. Beregningen forudsætter, at 9-hullers ratings er indført.I dag opskaleres en 9-hullers runde ved at tillægge 17 point på de 9 ikke-spillede huller på 18-hullers banen. Og en runde, der eksempelvis er afbrudt efter 13 huller, tillægges 1 point på første ikke-spillede hul og 2 point på resten. Fremover vil der i stedet blive beregnet et “Forventet Handicapresultat”, som bl.a. også baserer sig på spillerens handicap. Der vil således blive beregnet et forskelligt resultat for spillere med forskelligt handicap.

Venlig hilsen

Bestyrelsen for Old Boys

Københavns Golf Klub