Skip to content

Banestatus november/december

Vi er allerede langt inde i november og det er først nu at de vinterlige temperaturer er ved at indfinde sig. Oktober og første del af november har været unormalt varme og tørre og det er også grunden til at der har været spillet masser af golfrunder på banen og været liv i klubben hvilket er skønt. Det bringer os kun hurtigere igennem vinteren. Husk, at der kun er en måned til at vi går mod lysere dage igen.

I greenkeepergården fløj oktober måned hurtigt hen over os. I løbet af ti lange dage blev vores nye shortgameområde anlagt sammen med vores faste gravemester. Processen med gravemester, arkitekt og greenkeeperteam er gået fantastisk og det giver altid mod og lyst til mere. Efterfølgende skulle hele området finpudses og det installerede vandingsanlæg færdiggøres og så blev der stået og gødet. Vi har, takket være det fine vejr, haft en rigtig god fremspiring af græsset. Nu skal vi passe på det, få det bragt sikkert igennem vinteren så etableringen tager endelig fart i foråret og vi kan åbne hele anlægget til sommer.

Vinter på banen.

Vi spiller golf hele året på vores bane og det kræver forholdsregler for at komme igennem vinteren uden så mange slidskader. For vinterspil koster. Græs kræver varme og lys for at gro, vokse og reparere sig selv og det kan ikke lade sig gøre i perioden november til april. For at spillet alligevel kan være tilladt har vi følgende regler:

Alle spillere skal anvende måtte fra tee til green. I rough, i bunker og på green er måtte ikke nødvendigt at anvende.

Banen kan lukkes af greenkeeperen ved rimfrost, dagsfrost og regn. Oplysninger på dagen vil være tilgængelig via golfbox og hjemmeside fra kl.0630 af.

Green 1 og 18 kan lukkes i kortere eller længere perioder. Der vil kunne spilles til provisorisk green på disse huller.

Kørsel med buggies vil også forbydes når forholdene kræver det. Kørsel med buggies er i skrivende stund stadig tilladt. Kørsel med scooters er indstillet per 5. december 2022.

Puttinggreens og par 3 bane lukkes også for spil når forholdene kræver det.

Vi prøver også at ”vintergøre” banen ved, at:

Tager river ind fra bunkers. Det sker lige før jul

Skifte flagstænger, kopper og teestedsmarkeringer til mere ydmyge udgaver

Slukke for boldmaskinen så bolde til brug på range selv skal samles ind

Men inden det bliver vinter for alvor, er der stadig plads til både daglig vedligehold af banen og små projekter. Hver morgen begynder stadigvæk med at der bliver blæst blade på bane og ved klubhus, flag bliver kørt ud og bunkers rives. Greens passes næsten udelukkende med vores tromle, men duggen fjernes de dage der ikke bliver tromlet. Det giver bedre spillekvalitet, men er også vigtigt i forhold til udvikling af svamp. Greensomgivelser klippes så længe vi kan og det samme gælder for tees. Luftning af teesteder. Fairways klippes ikke mere. De er langskæggede, men sunde så planen er, at de får hvile for at stå endnu stærkere til den nye sæson. Jagt på muldvarpe er blevet hverdag igen. Der er kommet en del muldvarpe ind på banen, også steder hvor de ikke har været i mange år. Der bliver sat fælder op, men deres gange er stadig dybe så succesen indtil nu har været begrænset. Men det ændrer sig.

Ved siden af den daglige pleje er det planen, at tees, stier og omgivelser skal luftes og at drivingrange bliver topdresset.

Sæsonen er ikke slut og der venter mange gode golfdage forude med røde kinder og fyldte maver i den varme lounge. Husk, at vi retter nedslagsmærker op og vi anvender måtter.

God fornøjelse

Martin Nilsson, Chefgreenkeeper